Hjelp! Vygor Opera er her

Hva i alle dager er dette? Jo nok en luksus-SUV wannabee, og etter vår mening ikke den mest vellykkede.

Dette er Vygor Opera, den nye italienske crossover-SUV-en. Det er antakelig fra denne vinkelen den tar seg "best" ut. Foto: Produsenten
Dette er Vygor Opera, den nye italienske crossover-SUV-en. Det er antakelig fra denne vinkelen den tar seg "best" ut. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Vygor Opera ble født ut av en drøm", forteller produsenten. Vi mistenker at onde tunger vil insinuere at det må ha vært et særdeles ubehagelig mareritt.

Med et så kunstnerisk klingende navn mener vi i hvertfall at man kunne forvente noe mer sammenheng i designen.

Men som det heter, smak og behag kan ikke diskuteres. (Å, jaså?)

Poetisk introduksjon

Uansett: Dette er det ferdige produktet som presenteres av den nye italienske bilprodusenten Vygor i en pressemelding som er oppfølgeren til en såkalt "teaser" fra et par uker tilbake. Der ble det lovet at Vygor skulle være følelsen av å se et unikt kunstverk utfordre veien med stolte øyne (...), følelsen av å høre tordenen fra motoren, som er ren adrenalin, aggressiv og bitende som du alltid har drømt om, men også mild som silke (sic!)

Det begynte altså lovende, eller?

Prosaisk presentasjon

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Dette er Vygor Opera, den nye italienske crossover-SUV-en. Det er antakelig fra denne vinkelen den tar seg "best" ut. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten


Så kom altså disse bildene. OK, dette er mer en crossover enn en ren SUV, men etter vår mening hjelper ikke det så mye. Flere av våre kolleger ute på nettet har kommentert bilen allerede og vi har ikke funnet en eneste positiv betraktning så langt. Med andre ord kan det se ut som om fremtiden til den lille produsenten vil avhenge av en ganske sær kundegruppe som ønsker noe som går imot de rådende estetiske trendene og som i tillegg anser at proporsjoner ikke er viktig på en bil.

Opptil 400 hester

Det er ikke mye informasjon som er tilgjengelig, men vi får vite at Opera er bygget på rørramme av ekstra sterkt stål. Bilen skal ikke veie mer enn vel 1.500 kilo og ha en motorer på mellom 300 og 400 hestekrefter, så ytelsene burde det ikke bli noe å si på. Uansett går det frem av materialet fra Vygor at bilen kun skal produseres i 150 eksemplarer. (Hørte vi noen si "takk og lov for det"?).

Italiensk SUV-historie

Men noe du også

Vygor Opera er: (Avsluttet)
Stygg(50%) 323
Styggpen(24%) 157
Pen(20%) 131
Ingen mening(6%) 37
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Italia her en litt brokete historie når det gjelder SUV-er og mange vil fortsatt huske noe som er blitt stående som det absolutte monsteret (dog utvilsomt med en slags brutal sjarm): Lamborghini LM, "sjeike-krysseren" fra 1980-tallet. I nyere tid er det Fornasari som har markert seg med en rekke ultra-sterke og eksklusive SUVer, også de med et ganske underlig utseende. (Les her om deres opptreden på bilutstillingen i Genève: De sykeste SUV-ene).

Det blir spennende å se hvorvidt Vygor greier å følge opp sine gode forsetter. Vi har våre tvil, men kommer til å følge med - spesielt i og med at vi ikke ennå har mottatt noen tekniske data angående Opera.

Informasjon på engelsk finner du her på produsentens hjemmeside.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!