Hint om neste Honda Accord

Honda viser Accord Tourer Concept på årets bilutstilling i Frankfurt. En bil som gir oss en tydelig pekepinn på hvordan neste generasjon Accord vil bli seendes ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det morsomste med store bilmesser som den som foregår i Frankfurt nå, er anledningen man får til å spå fremtidige modeller fra de ulike produsentene. Noen biler er åpenbart ment for produksjon, og en del av dem er til og med fiks ferdige, mens andre er mer visjonære og mindre konkrete.

Smakebit

Honda Accord Tourer Concept tilhører den aller første gruppen. Biler som ikke er ferdige, men som er sikret å gå i produksjon på et litt senere tidspunkt. Denne bilen er nemlig en skikkelig smakebit på neste utgave av den japanske mellomklassebilen.

Sportsligere design

image: Hint om neste Honda Accord

Hint om neste Honda Accord

  1. Store bilder


Utstillingsbilen er i stasjonsvognutgave og avslører at formene i neste generasjon blir litt mer sportslige og ikke fullt så firkantete som på dagens utgave. Honda vedgår også dette i sin pressemelding hvor de skriver at linjene vil bli smekrere og med et tydeligere emosjonelt preg.

Oppgradert dieselmotor

Motorutvalget vil ligne dagens, men den 2,2 liter store dieselmotoren blir oppgradert for å møte utslippskravene fra Euro5-standarden. Samtidig øker både effekt og dreiemoment, men Honda avslører ikke hvor mye.

Uforandrede bensinmotorer?

image: Hint om neste Honda Accord


De to bensinmotorene på 2,0 og 2,4 liter med henholdsvis 155 og 190 hester, nevnes det ikke noe spesielt om og av det kan det tolkes at disse er uforandrede. Litt synd i så fall da begge disse motorene, og spesielt 2,4-literen, er ganske tørste.

Neste generasjon Honda Accord vises som ferdig produksjonsmodell i både sedan- og stasjonsvognutgave på bilutstillingen i Genève i mars neste år. I salg kommer den om et snaut års tid.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!