Hetere blir det ikke

Nye Porsche 911 står til terningkast 6. Her ser du hvordan Porsche har jobbet for å få det til.

Vi har tidligere skrevet om de tekniske løsningene i nye Porsche 911, og vi har tidligere gitt deg våre erfaringer etter å ha kjørt bilen. 911 er den viktigste bilen av alle for Porsche, og den har en enorm historie å ta vare på. Nå har Porsche lagt ut sine egne erfaringer fra en uendelig lang testing, og det i form av en video som er over ti minutter lang.

Se video lenger ned

Brutale tester

Foruten i Tyskland, er i all hovedsak testingen gjort i Sør-Afrika og i nordlige breddegrader hvor kulda er streng nok. Denne lokasjonen omtales i videoen som en hemmelig destinasjon ved Polarsirkelen. DinSide har selv vært og sett bilene i test, og den hemmelige destinasjonen heter Arvidsjaur og ligger i Sverige. Videoen viser hvordan girkassa fryser, hva som skjer når de heller kokende vann over beinfryste bildeler, og hvordan bilen håndterer ekstrem varme på over 40 grader over lengre tid. I tillegg vil du selvfølgelig få se en del bilkjøring av det glade slaget.

Den sterkeste Porsche'n

Nye turbo'n?

Dersom du har et våkent øye på en del av bilene, så vil du se at de fleste har luftinntak på siden bak dørene. Dette tyder på at det er turboversjonen vi tidvis får se. Et par av bilene har også en fast hekkspoiler, i motsetning til Carrera og Carrera S, som har motorstyrt spoiler. Turboversjonen av 991 er foreløpig ikke offentliggjort, men er ventet på markedet i løpet av halvannet år. Først skal kabrioletversjonen på markedet, en bil vi får se i det snøen er i ferd med å forsvinne i mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er dagens versjon

Nye Porsche 911 i 991-versjon kommer til Norge rett over nyttår, og lanseringsfestene starter hos landets forhandlere nå på lørdag, 9. november. Der kan du se bilen med egne øyne.

Se video fra testingen: