Hva i all verden er det han driver med? Jo, han vasker Mercedesen inni... Foto: YouTube
Hva i all verden er det han driver med? Jo, han vasker Mercedesen inni... Foto: YouTubeVis mer

Her spyler han sin nye Mercedes innvendig

Har man en ny Mercedes CLS man vil rengjøre innvendig er selvsagt høytrykksspyleren hendig. Øh...(?)

Et spørsmål melder seg: Er mannen gal, sterkt beruset, eller har han en presserende grunn til å få fjernet spor i bilen?

LES OGSÅ:

Vi vet ikke, og ønsker heller ikke å spekulere i det. Men en ting er sikkert: Vi anbefaler ingen å bruke metoden denne personen tar ibruk for å gjøre bilen ren innvendig. Bilen i filmsnutten er for øvrig en temmelig ny Mercedes CLS (som du for øvrig kan lese om i vår prøvekjøring av her), men ut over det kjenner vi ikke bakgrunnen for filmen.

Hva blir konsekvensene?

Vi har kontaktet Mercedes-importøren i Norge og stilt spørsmålet: Hva blir konsekvensene av en såpass rabiat rengjøringsmetode? Her tar altså mannen en høytrykkslanse på en selvvask-stasjon og gir interiøret en real rundspyling. Som vi ser tar han både seter, dører, gulv og - og her er det vi virkelig får bakoversveis - dashbordet.

Fra PR- og markedskoordinator i Mercedes-Benz Norge, Michael Justiniano, får vi følgende kommentar:

– Det verste er ikke hva som skjer på kort sikt, men hva som skjer på lang sikt.

– Elektroniske komponenter kan bli ødelagt, spesielt over tid - styreenheter, brytere, kabler og så videre. Dette sitter jo overalt i en moderne bil - dashbord, dører, midtkonsoll, rattet, under gulvet og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I bunn av bilen er det skumgummi (støydemping), og hvis dette blir vått er det vanskelig å tørke.

–Så vil man generelt sett få lukt, sopp og rust på synlige og usynlige steder... Med andre ord - ikke anbefalt.

– Nå snakker vi altså hvis man tar en kraftig og lang spyling av bilen.

Uhell kan skje

Det kan selvsagt hende den beste å få interiøret i bilen sin vått ved et uhell, for eksempel med et åpent soltak gjenglemt når regnet høljer ned, men det skal allikevel mye til at det blir så vått som dette!

Vi oppfordrer for øvrig våre lesere til å fortelle om sine egne erfaringer med vann i bilen i kommentarfeltet nedenfor. I mellomtiden, ta en titt på denne gærningen her: