<b>SUPERYACHT:</b> Panthalassa er årets flotteste superyacht, ifølge Monaco Yacht show. Foto: Monaco Yacht show
SUPERYACHT: Panthalassa er årets flotteste superyacht, ifølge Monaco Yacht show. Foto: Monaco Yacht showVis mer

Her snakker vi YACHT

Minstemann er 82 fot.

12,5-millioners-yachten som var en av de dyreste på årets båtmesse på Kadettangen utenfor Oslo, blir bare lommerusk og småkaker i forhold til luksusdoningene du kan se på årets båtmesse i Monaco.

Monaco Yacht show som går av stabelen i disse dager (22. til 25. september) er nemlig stedet for å vise fram - og se - verdens heftigste superyachter. Og det finnes vel knapt en riktigere arena for luksuriøse superyachter enn akkurat: Monaco. Her skorter det ikke akkurat på luksusdoninger fra før, verken til vanns eller på land.

100 fra 82 til 295 fot

100 båter er på utstilling, og håper å tiltrekke seg oppmerksomheten til potensielle kunder i det øvre inntektssjiktet. Minstemann er 25 meter lang, mens de største yachtene strekker seg 90 meter ut. I mer maritime benevnelser blir dette 82 og 295 fot.

Og du trenger ikke å frykte for gjennomsnittet: 60 av yachtene er mer enn 40 meter lange - altså 131 fot. Så det skulle da sikkert bli plass til både dette og hint ombord ...

Foto: Monaco Yacht show/ Valeria Maselli
Foto: Monaco Yacht show/ Eric Knoll
Foto: Monaco Yacht show/ Eric Knoll
Foto: Monaco Yacht show/ Eric Knoll
Foto: Monaco Yacht show/ Pierre Pettavino
Foto: Monaco Yacht show/ Pierre Pettavino
Foto: Monaco Yacht show/ Pierre Pettavino
Foto: Monaco Yacht show/ Pierre Pettavino
Foto: Monaco Yacht show/ Pierre Pettavino
Foto: Monaco Yacht show/ Pierre Pettavino
Foto: Monaco Yacht show/ Valeria Maselli
Foto: Monaco Yacht show/ Valeria Maselli
Breathe heter denne yachten, som er et splitter nytt fremtidskonsept fra nederlandske Feadship. Konseptet har verdenspremiære på Monaco Yacht show. Foto: Feadship
Breathe: Her er det lyssjakter for dagslys, maling som minimerer motstanden i havet, og solfangere. Foto: Feadship
Foto: Feadship
Nero, en av de største klassiske yachtene som noensinne er bygd, og den største på messa: 90,1 meter. Foto: Monaco Yacht show
Sycara V ble lansert i sommer, men har sin første offisielle drbut på Monaco Yacht show. 68,15 meter, fra tyske Nobiskrug. Foto: Monaco Yacht show
Azteca er blant de største superyachtene i verden, fra CRN Shipyards. Foto: Monaco Yacht show
Exuma har fått utmerkelse og grønn pris for sine miljøvennlige løsninger. Foto: Monaco Yacht show
Panthalassa har fått årets designpris, for den mest innovative, flotteste og mest unike design. Foto: Monaco Yacht show
SUPERYACHT: Panthalassa er årets flotteste superyacht, ifølge Monaco Yacht show. Foto: Monaco Yacht show

Her kan du se bilder fra den utrolige samlingen med vannbåren luksus:

Mest spektakulært

Når minstemann på messa er 82 fot, skal det litt til at ikke alt er ganske spektakulært. Men her er i alle fall noen av de beste godbitene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den heteste nyheten er nok verdenspremiæren på det nyeste superyachtkonseptet til nederlandske Feadship. Breathe heter konseptet, som er fremtidsrettet i design og konstruksjon. Her er det spesialmaling på skroget for å minimere motstanden i havet, og det er lyssjakter for å slippe inn sollys.

Størstemann er 90,1 meter lange Nero fra Corsair Yachts. Ifølge Monaco Yacht show er dette en av de aller største klassiske yachtene som noensinne er bygget. Sycara V ble lansert i sommer, men har sin første offisielle debut på Monaco Yacht show. 68,15 meter, fra tyske Nobiskrug.

Er du mest glad i rullende luksus? Hva med en bobil med takterrasse og jacuzzi på taket eller kanskje 30 kvadrats bobil-luksus til 3,3 millioner kroner?