<strong><strong>DETALJERT:</strong></strong> Her kan du lade, på Norges nordligste ladestasjon i Havøysund. Foto: Klimabiler.no
DETALJERT: Her kan du lade, på Norges nordligste ladestasjon i Havøysund. Foto: Klimabiler.no Vis mer

Her lader du elbilen

Nyttig karttjeneste for klimabileiere.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om antallet solgte elbiler har vært noe større enn forventet det siste året, ifølge gronnbil.no, er mange fortsatt skeptiske til å velge elbil.

Dette skyldes blant annet de lange avstandene som preger landet vårt, kombinert med elbilenes fortsatt noe begrensede kjørelengde. De færreste ønsker å risikere havari på grunn av en utladet bil når de legger ut på kjøretur.

Den nye nettsiden klimabiler.no har informasjon om det meste relatert til elbiler og andre klimavennlige biler. Deriblant et eget drivstoffkart, som kanskje kan forhindre at man går tom under kjøreturen. En lignende oversikt kan du også finne hos ladestasjoner.no. Begge nettsteder bruker mellom annet data fra Transnova.

Flere blir elbileiere

Her kan du lade bilen

Klimabilers kartoversikt. Foto: Klimabiler.no
Klimabilers kartoversikt. Foto: Klimabiler.no Vis mer
Søkbart google-kart hos Ladestasjoner.no. Foto: Ladestasjoner.no
Søkbart google-kart hos Ladestasjoner.no. Foto: Ladestasjoner.no Vis mer


Drivstoffkartet fra Klimabiler viser beliggenheten til 796 ladestasjoner landet over, og fyllestasjonene for biodiesel og hydrogen. Zoomer man inn på kartet, er informasjonen relativt detaljert.

Og skulle du lure, ligger Norges nordligste ladestasjon i Havøysund i Finnmark, mens Mandal har landets sørligste ladestasjon.

Elbilens mange økonomiske fordeler

Enklere å planlegge

Ved hjelp av drivstoffkartene kan de som allerede eier en klimavennlig bil, lettere planlegge kjøreturene. Og for de som måtte vurdere å kjøpe en slik bil, kan det være greit å sjekke om det fins muligheter for lading eller påfyll av biodiesel og hydrogen i nærområdet.

Begge karttjenestene kan også brukes via smartmobil, mens ladestasjoner.no også har en app til iPhone (LadeNå!) og informasjon til bruk via GPS.

Denne klimabilen får terningkast seks

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer