Her kommer Audi TT RS!

Audi har villet nøytralisere ryktebørsen og slipper informasjon om TT RS.

Audi har tatt tyren ved hornene og sender ut de første offisielle bildene av TT-verstingen, TT RS.

Lekkasjer

Det har nemlig lekket ut både bilder og informasjon på Internett de siste dagene, og selv om Audi ikke bekrefter at toppeffekten blir 340 hestekrefter, innrømmer de gladelig at den femsylindrede 2,5-litersmotoren utvikler "over" 300 hester. Bilen er selvsagt utstyrt med Quattro firehjulsdrift.

TTS: 5,2

Den raskeste TT-versjonen per idag er TTS med S-Tronic-girkasse (Dobbeltkløtsj). Den har en toliters turbomotor på 272 hester og 350 newtonmeter. Den gjør 0 til 100 på 5,2 sekunder.

TT RS: Godt under 5

Foto: Abdruck fuer Pressezwecke hono

Særlig mer informasjon enn det som er nevnt ovenfor slipper ikke Audi før bilen skal avdukes om en uke i Genève. De presiserer imidlertid at den turbomatede motoren med direkte bensininnsprøytning produserer "mye over" 300 hestekrefter, noe som skal gjøre den i stand til å "ikke være i nærheten av" fem sekunder for å nå 100 km/t, noe vi tolker som klart under fem-sekundersgrensen.


Snodig om toppfart

Videre biter vi oss merke i en ganske oppsiktsvekkende uttalelse i den engelskspråklige pressemeldingen (den norske kommunikasjonen er mer nøktern og virker mer gjennomtenkt). Der står det at 250 km/t er den begrensede toppfarten bare på papiret.

Om det betyr "bare på papirene som er oversendt myndighetene" vil ikke vi spekulere i. Men at bilen i realiteten er god for høyere hastigheter enn det som oppgis - altså på papiret - virker opplagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå gleder vi oss til å få vite mer og til å få se nye TT RS - altså i Genève 3. mars 2009.

Vi har testet Audi TTS. Les testen her.