Alt i alt 14 timer skal katalaneren Ivan Cervantes, fem ganger verdensmester i enduro, ha brukt før han omsider fikk til det utrolige. Foto: YouTube
Alt i alt 14 timer skal katalaneren Ivan Cervantes, fem ganger verdensmester i enduro, ha brukt før han omsider fikk til det utrolige. Foto: YouTubeVis mer

Her kjører Iván på vannet

Vannplaning kan være skumle saker ute i trafikken. Men her ser man nytteverdien den kan ha.

30 år gamle Iván Cervantes har vunnet verdensmesterskapet i enduro hele fem ganger.

Dit når man ikke om man ikke har talent utenom det vanlige. Det kan i tillegg se ut som om han har ambisjoner om å overgå Jesus - i det minste på ett punkt: Der vår skapers enbårne sønn nøyde seg med å ta en spasertur på vannet, har Iván villet kjøre motorsykkel på samme element.

Motocross: Kjører han feil her, betyr det døden

1,5 meter dypt

At motorsykkel er selve livet for ham kan man ikke tvile på når man ser denne videoen. Og her demonstrerer han at det faktisk er mulig å kjøre motorsykkel vannet. Utfordringen var å få til en slik grad av vannplaning at han greide å komme helt over det lille tjernet som er 40 meter bredt og visstnok fem fot (cirka 1 1/2 meter) dypt på det dypeste. Utstyret er en Gas Gas enduro-motorsykkel.

Livsfarlig veiskilt

Prøve og feile

Her kjører Cervantes på vannflaten. Foto: YouTube
Her kjører Cervantes på vannflaten. Foto: YouTube Vis mer


Det høres ikke ut som om det kan gå bra, og det gjorde det visst ikke heller ved de første forsøkene. Det var en våt og ganske frustrert Cervantes som denne dagen,etter tre timers forsøk, bestemte seg for å virkelig sette inn støtet med den erfaringen han hadde bygget opp etter å ha sunket som en sten flere ganger. Å få teori og praksis til å stemme overens viste seg å ikke være lett; farten måtte være riktig, inngangsvinkelen, vektfordelingen på sykkelen - alt måtte stemme.

Se pickup-en velte - og kjøre videre

Stille vann

Men Cervantes skjønte også etterhvert at vannoverflaten måtte være fri for bølger eller krusninger om han skulle lykkes. Og etter tre timer med forsøk siste dag fikk han det da endelig til, og den vellykkede kryssingen av tjernet kan du se på videoen. (For de som har det travelt: Fra 1:02).


Er det ekte?

Vi har ingen grunn til å tro at det foreligger juks eller triksing her, da den seriøse sponsoren Red Bull går god for det på sine sider.

Vi presiserer imidlertid at DinSide ikke kan garantere for ektheten av stuntet.

OPPDATERING: For øvrig har en observant leser gjort oss oppmerksom på at lignende "stunts" langt fra er ukjent, verken i MC- eller quad-miljøer.

Her er et par eksempler, mottatt fra nevnte leser:

- Hydroplaning med quad

- Dobbel aquaplaning med MC

Her kjører båten forbi bilen!