Her kan du se kongebilene

I november kan du se flere kongelige bilklenodier på ett brett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med Bil 07 på Lillestrøm, kan publikum se utstilt flere kongelige biler. Fra Kronprinsesse Märthas 1930-årgang Volvo 653 (en av de første Volvoene som ble levert i Norge), til kong Haralds prinsegave til 18-årsdagen i 1955, en Peugeot 203.

Kongelig bilhistorie

Kong Haakon VII skaffet seg sine første automobiler i 1913, to belgiske Minervaer, en åpen og en lukket. En av Minervaene kan du se på Teknisk Museum i Oslo. Daværende Kronprins Olav fikk sin første bil i 1924 som 21-årsgave. Dette var en Fiat.

Kong Haralds første bil den gang han var 18 og prins. En Peugeot fra 1955. (Alle bilder fra Bil 07)
Kong Haralds første bil den gang han var 18 og prins. En Peugeot fra 1955. (Alle bilder fra Bil 07) Vis mer


Den nyeste bilen som vises på bilutstillingen er daværende Prins Haralds Peugeot 203, som ble brukt i flere år, og nå er totalt restaurert.

En av mest spesielle kongebilene er Kong Haakons 1943 Packard 180C Touring Limousine. Den ble bestilt til kongen under hans opphold i England under krigen, og var en av de siste Packard personbiler som ble laget før all produksjon ble rettet mot krigsmateriell. Bilen har registreringsnummer A-4, og kom til Norge i 1945.

SE BILDER av flere kongebiler her

Messen Bil 07

Foruten kongelig transport, viser bilmessen frem 600 biler, hvorav 24 er Norgespremierer. Blant disse er nye Audi A4, BMW 1-serie Coupé og Volkswagen Tiguan.

De farts- og luksusinteresserte kan også få med seg en Bugatti Veyron til en verdi av 12 millioner kroner, samt den ekstreme sportsbilen Audi DTM racercar.

Messen vil også ha fokus på klima og miljø, veiutbygging og bilsikkerhet/Euro NCAP.

(Les også om kollisjonssikkerhet med barn i bilen.)