Her har vi en supersportsbil

OK, dette er fortsatt et prosjekt, men et fantastisk spennende et.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolls-Royce motoriserer denne farkosten og byr på 14.000 hester. Bilen, som befinner seg inne i den, skal være god for 880 hk.

Strand Craft

Design er ved GrayDesign i Sverige og båten er designet for Strand Craft, en båtbygger som holder til i Värmland (daglig leder: Kurt Strand), og satser på unike konstruksjoner, retro-design og formuende kunder - gjerne fra Midt-Østen. Sist ut var en adskillig mindre modell enn dette, ved navn Primadonna. Super-yachten vi ser her heter Strand Craft 122 og tallet indikerer antallet fot. Fartøyet er altså 38 meter langt og kan uten fare for overdrivelse karakteriseres som ekstravagant.

Original tender

Men det mest ekstraordinære er nok at bilen kommer med en tender som er en supersportsbil. Det dreier seg om en egen, håndbygget racer, også et produkt av GrayDesign. Vi har ikke fått vite så mye om den, men potent så det holder skal den i alle fall være med sin V12 biturbomotor som ifølge GrayDesigns pressemelding skal produsere hele 880 hestekrefter. For oss høres det ut som om det er en videreutviklet versjon av Mercedes-motoren Pagani eller Brabus benytter seg av. Toppfarten er oppgitt til 375 km/t. Bilen får plass i en egen garasje inne i båten.

Tusenvis av hester

Så litt om selve yachten. Som standard er båten utstyrt med to voldsomme motorer (MTU 16V4000) på 4.610 hestekrefter hver, og Rolls-Royce Kamewa vannjet. Det er mulig å velge en booster i tillegg, og da blir totaleffekten på spreke 14.320 hestekrefter! Toppfarten er 43 knop uten og 55 med booster.

Vi får ellers vite at båten kan ta 20.000 liter drivstoff, noe som nok kan komme godt med hvis man vil krysse noe i nærheten av åpent hav. Kapasiteten for vann er 3.000 liter. Båten veier totalt 120 tonn.

Interiøret, i Art Deco-stil, er et kapitel for seg. Ta en titt på bildene nedenfor, og døm selv.