Her finner du de billigste vinterdekkene

AutoStern på Ullevål forlanger 6.364 kroner for fire vinterdekk av typen Nokian Hakkapeliitta Q. Sharifs dekksenter på Skedsmokorset nøyer seg med 3.180 kroner. Årets pristest viser at det er store penger å spare på å velge riktig dekkforhandler.

Publisert
Sist oppdatert
<strong>HEKTISK:</strong> Glenn Olsen hos Johs. Bjerke Bilrekvisita på Bryn i Oslo har noen hektiske uker foran seg. Johs. Bjerke Bilrekvisita har i mange år vært blant de rimeligste dekkforhandlerne i Oslo, noe som resulterer i stor pågang. Men Johs. Bjerke er ikke lenger alene om lave priser, Dekkvarehuset på Storo og Sharifs Dekksenter på Skedsmokorset byr på hard priskonkurranse.
HEKTISK: Glenn Olsen hos Johs. Bjerke Bilrekvisita på Bryn i Oslo har noen hektiske uker foran seg. Johs. Bjerke Bilrekvisita har i mange år vært blant de rimeligste dekkforhandlerne i Oslo, noe som resulterer i stor pågang. Men Johs. Bjerke er ikke lenger alene om lave priser, Dekkvarehuset på Storo og Sharifs Dekksenter på Skedsmokorset byr på hard priskonkurranse. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sommeren er definitivt over og de første sluddbygene har allerede gitt seg til kjenne. Det betyr at du ikke slipper unna i år heller - tiden for å legge på vinterdekkene er snart inne. Derfor har vi hentet inn priser på vinterdekk hos hele 32 dekkforhandlere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. I tillegg har vi innhentet priser hos åtte dekkforhandlere i Sverige.

Lett å spare tusenlapper

Og årets undersøkelse avslører store prisforskjeller. Vi har allerede nevnt at AutoStern tar seg dobbelt så godt betalt som Sharifs dekksenter. Men AutoStern er ikke alene om å forlange stive priser. For eksempel tar Dekkmann på Økern 5.368 kroner for fire stykk Bridgestone Blizzak WS-50. Noen kilometer unna finner du Johs. Bjerke Bilrekvisita, som selger samme vare for 3.300 kroner. Prisforskjell: 2.068 kroner.

Og mens Dekkmann på Sjølyst mener 5.200 kroner er riktig pris for et sett Nokian Hakkapeliitta Q, får du et prisavslag på 1.440 kroner hvis du i stedet velger Dekkvarehuset på Storo.

Stort prissprik i Stavanger

Det er ikke bare i Oslo at prisforskjellene er store. Også i Stavanger er det mange hundrelapper å spare på å velge riktig forhandler. Skal du ha piggdekk fra Nokia lønner det seg for eksempel å oppsøke Dekkspesialisten, som tar 3.300 kroner for et sett. Dekkmann derimot, har priset de samme dekkene til 4.800 kroner - 1.500 kroner mer enn sin konkurrent.

Behagelige priser i Sverige

Stadig flere nordmenn har funnet ut at Sverige har mer å by på enn billig kjøtt og kraftig rabatterte sigaretter. Blant annet mottar svenske bilverksteder stadig flere norske kunder. I det siste har til og med en del pionerer begynt å handle nybil i Sverige, noe som for tiden er spesielt lønnsomt grunnet den sterke norske kronekursen.

Nettopp den sterke norske kronen gjør det interessant å se til Sverige også når det gjelder vinterdekk. Vi ba åtte svenske forhandlere om priser og fant ut at de svenske prisene i gjennomsnitt er omlag 600 kroner lavere enn i Norge. Dette under forutsetning av at man kun betaler 85 norske øre for en svensk krone.

1.136 kroner i forskjell

<strong>TEMPO:</strong> Med riktig verktøy bruker man ikke lang tid på å skifte fire hjul. Carl Øivind Bjørnstad hos Johs. Bjerke Bilrekvisita gjør jobben i løpet av noen få minutter.
TEMPO: Med riktig verktøy bruker man ikke lang tid på å skifte fire hjul. Carl Øivind Bjørnstad hos Johs. Bjerke Bilrekvisita gjør jobben i løpet av noen få minutter. Vis mer

Også i Sverige fant vi store prisforskjeller. Däckshopen i Östersund forlanger for eksempel 4.080 kroner for fire stykk Gislaved piggdekk. Sahlins Gummiverkstad i Arvika nøyer seg med 2.944 kroner, en besparelse på 1.136 kroner.

Billigste norske forhandler, Dekkvarehuset i Oslo, tar 3.900 kroner for de samme dekkene, noe som betyr at man kan spare bortimot en tusenlapp på å ta turen til Arvika. Gislaved-dekkene skiller seg imidlertid ut. Når det gjelder andre dekkmerker er det faktisk relativt små summer å spare på å ta turen over grensen - vel å merke når vi sammenligner med de billigste norske forhandlerne. De mest konkurransedyktige norske forhandlerne er faktisk billigere enn sine svenske kolleger på fire av de ti dekkene vi har valgt ut.

Les mer om hvilke dekk vi har valgt ut her. Trykk deretter på de blå pilene for å komme deg videre til neste artikkel.

Relaterte artikler

  • Slik forlenger du dekkenes levetid
  • Slik skifter du dekk
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer