Det var ikke meningen at nye Volvo V40 skulle avsløres så tidlig. Men nå er det gjort.
Det var ikke meningen at nye Volvo V40 skulle avsløres så tidlig. Men nå er det gjort.Vis mer

Her er Volvo V40

De første komplette bildene av Volvos nye kompaktmodell havnet på Facebook.

Det er et polsk nettsted, Motodziennik, som publiserte bildene først, på Facebook - og dermed var det gjort. Bildene ser unektelig ut som offisielle studiobilder av den nye bilen, som vi har omtalt tidligere - den gang med en illustrasjon vi mottok fra våre spionfotografer i Automedia.

Volvo XC60 som ladbar hybrid

Nærmer seg produksjon

Vi gjengir også, for sammenligningens skyld, bildene fra Automedia - de viser den kamuflerte produksjonsmodellen under vintertesting i Sverige. Det manipulerte bildet viser en bil som er ganske så lik det endelige produktet som nå sannsynligvis er avslørt.

Her er Volvos STORE overraskelse

Det var ikke meningen at nye Volvo V40 skulle avsløres så tidlig. Men nå er det gjort.
Dette er Automedias manipulerte bilde, som vi publiserte i desember i fjor. Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars
Spy-Shots of Cars

Ventetiden nærmer seg altså slutten. Det er over fire år siden Volvo bekreftet at det skulle lages en femdørs versjon av C30. Bilen vi ser her er åpenbart noe annet enn det man tenkte seg den gangen - men det er vel ikke utenkelig at det kommer en tredørsversjon av kommende V40, som da kanskje blir hetende C40? Nå har vi riktignok ikke alltid vært så heldige med våre spekulasjoner i modellnavn fra den kanten (da vi skrev om kommende Volvo V40 sist forsøkte vi, med hjelp fra Automedia, både C50 og V30...)


Mer folkelig?

Volvo har tidligere uttalt at de skulle lansere kompakte, mer folkelige modeller i fremtiden for å øke produksjonsvolumet og konkurrere med eksempelvis VW Golf. Akkurat hvordan V40 vil posisjoneres vites ikke, men bilen antas av de fleste medier å bli konkurrent til BMW 1-serie, Audi A3 og Mercedes B-klasse i større grad enn til VW Golf eller Ford Focus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volvo V40 skal vises på bilutstillingen i Genève tidlig i mars. Det forventes at bilen vil komme på markedet i løpet av året.