Her er Volkswagens nye SUV!

Tiguan, den kompakte SUVen fra Volkswagen, nærmer seg sin offisielle lansering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VW er nye Tiguan som skapt for bytrafikk, men skal komme fullt ut til sin rett i terrenget - altså, som det heter i pressemeldingen fra den norske importøren, en bil som befinner seg i skjæringspunktet mellom den urbane bybilen og den sporty fritidsbilen.

Som vi kan se av bildene har VW valgt å gi Tiguan en ubenektelig familielikhet med storebror Touareg.

Bilen går inn i den kompakte delen av Folke-SUV-segmentet. Med sine 443 centimeter er den nærmere en Toyota RAV4 (432 cm) enn en Mitsubishi Outlander (464 cm) i størrelse.

Nye TDI-motorer

image: Her er Volkswagens nye SUV!

Her er Volkswagens nye SUV!

  1. Store bilder!
image: Her er Volkswagens nye SUV!


Det er selvsagt dieselmotorene som har størst interesse, selv om VW også kan by på interessant teknologi på bensinsiden. Pumpe-dyse-teknologien er på vei ut hos VW for å gi plass til mer kultiverte og stillegående Common Rail-varianter. To TDI-versjoner på henholdsvis 140 og 170 hestekrefter vil være tilgjengelige. Ifølge VW vil disse allerede tilfredsstille Euro 5-utslippskravene som skal tre i kraft i 2009.

Turbo og kompressor

Når det gjelder bensinmotorene understreker VW at bilen representerer en verdenspremière i og med at det er første gang en SUV leveres med en bensinmotor med både direkteinnsprøytning, turbolader og kompressor. Vi har tidligere testet denne imponerende teknologien i Golfs TSI-versjoner. Tiguan kommer i tre TSI-versjoner på henholdsvis 150, 170 og 200 hestekrefter. Pressemeldingen oppgir ikke slagvolum men vi tipper at de to første i det minste er de allerede kjente 1,4-literne som byr på en fantastisk høy grad av effektivitet med høyt dreiemoment ved lave turtall og høy effekt i forhold til slagvolum.

Når det gjelder firehjulsdriften er den basert på en Haldex-kløtsj.

Nye VW Tiguan skal vises på bilmessen i Frankfurt i september, og kommer i salg etter det. Priser og utstyrsnivåer vil vi komme tilbake til nærmere lanseringsdatoen.

  • Store bilder finner du her.

    Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder