Her er Tesla model S for barn

Er det noen i husholdningen som er sjalu fordi det er 14 år til de kan kjøre selv?

<b>HØY FART:</b> Med en toppfart på 9,6 kilometer i timen bruker ikke junior lang tid til nærmeste kiosk.  Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER
HØY FART: Med en toppfart på 9,6 kilometer i timen bruker ikke junior lang tid til nærmeste kiosk. Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tråkketraktor fra John Deere og Massey Ferguson er helt ut, nå skal kidsa ha egen Tesla. Leketøysprodusenten Radio Flyer har nemlig annonsert en Tesla Model S i miniformat, som ventes i butikkene til sommeren. Målgruppen er elbil-glade barn mellom 4 og 8 år, med entusiastiske foreldre med fyldig lommebok.

Foruten størrelsen, ser doningen ut som en tro kopi av originalen. Den fås i fargene rød, blå og sort, er 53,34 centimeter høy, 132 centimeter lang og 71,12 centimeter bred. Vektnåla stopper på 18,37 kg.

Mini-Teslaen passer med andre ord perfekt inn i alle garasjer.

BESKU GLISET: Hold bilene støvfrie med matchende presenninger.  Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER
BESKU GLISET: Hold bilene støvfrie med matchende presenninger. Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER Vis mer


Utbyttbart batteri

Modellen leveres med et standardbatteri på 130Wh som lades på tre timer. Hvor mange kilometre familiens store håp kan tilbakelegge mellom hver lading opplyses ikke noe om, men du kan i tillegg kjøpe et premium-batteri på 190Wh som ifølge produsenten skal holde til dobbelt så lang tur. Dermed kan poden i det minste ha et batteri på lading mens hun er ute og cruiser.

EKSTRA BATTERI: I tillegg til premiumbatteriet med større ytelse, kan du også ha et reservebatteri i bakhånd.  Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER
EKSTRA BATTERI: I tillegg til premiumbatteriet med større ytelse, kan du også ha et reservebatteri i bakhånd. Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER Vis mer


Med toppfart på 9,6 km/t (som riktig nok kan sperres på 4,8 av engstelige foreldre) skal dette være en av de raskeste kjøretøyene i barne-segmentet. Hvor rask akselerasjonen er fra 0 til 10 km i timen, opplyses det ikke noe om, men vi kan ikke se for oss det tar noe lengre tid enn for P85D.

LES OGSÅ: Her har Jaguar prøvd seg på en barnebil

GOD PLASS: I bagasjerommet som er plassert i bilens front har du plass til det meste.  Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER
GOD PLASS: I bagasjerommet som er plassert i bilens front har du plass til det meste. Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER Vis mer


Ekstrautstyr

Selve bilen koster 499 dollar (4.336 kroner), men ingen Tesla er god nok om den ikke tilbyr ekstrautstyr, og her er litt av hvert å velge mellom.

Ønsker du felgene i sølv i stedet for sort, koster det 15 dollar, eller rundt 130 kroner ekstra. Premiumbatteriet koster 150 dollar, rundt 1300 kroner omregnet i norsk valuta.

Og ønsker du å dekke til doningen, får du original Tesla-presenning i miniformat til 50 dollar (434 kroner).

STILIG: Matchende presenning er et must i garasjen. Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER
STILIG: Matchende presenning er et must i garasjen. Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE/RADIOFLYER Vis mer


LES OGSÅ: Slik gikk det da vi satte Teslaen opp mot BMWs råeste

Ingen bil er godkjent for norske gangfelt og gårdsplasser uten skilter, så det må selvsagt bestilles. Disse kommer også på 15 dollar - 130 kroner.

Til slutt må du selvsagt også ha et eget parkeringsskilt. Det koster 25 dollar - 217 kroner.

Tut og kjør

Ifølge politiets nettsider klassifiseres mini-Teslaen som leketøy, så da er det bare for familiens håpefulle å kjøre avgårde.

Tesla Model S for kids kan forhåndsbestilles allerede nå, mens levering er ventet å starte i juni. Hvis du ble fristet nå, må vi dessverre skuffe deg. Radio Flyer leverer nemlig ikke doningen utenfor USA - i hvert fall ikke i starten.

Se video: