Her er prisene på nye Subaru Levorg

Subarus nye storsatsning kan nå forhåndsbestilles.

WRX: Levorg er bygget på WRX-understellet, og skal ta over tomrommet etter Legacy. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
WRX: Levorg er bygget på WRX-understellet, og skal ta over tomrommet etter Legacy. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Subaru har lenge vært et populært bilmerke blant nordmenn, spesielt fordi merket har kunnet skilte med en av markedets beste og mest avanserte systemer for firehjulstrekk.

Allerede i 2013 stiftet vi bekjentskap med Levorg, på bilemmesen i Tokyo.

Dengang lå alt an til at Levorg skulle bli den nye Legacy, men Subaru har endret filosofi.

Til Europa

Tidligere i år ble nemlig Levorg vist frem på bilmessa i Geneve. Levorg er en anelse mer kompakt enn familiestasjonsvogner som VW Passat, Ford Mondeo og Toyota Avensis og Mazda 6.

Hovedkonkurrenter vil dermed være biler som Volvo V60 og Skoda Octavia.

Levorg er bygget på WRX-understellet og skal ta over tomrommet etter nevnteSubaru Legacy som ikke lenger selges i Norge og Europa.

Nå er prisene klare, bilen kan forhåndsbestilles, og de første kundene vil få bilene i september.

YNGRE: Subaru tror Levorg kan treffe en yngre publikum. De har hvert fall gjort interiøret mer sporty. Foto: SUBARU
YNGRE: Subaru tror Levorg kan treffe en yngre publikum. De har hvert fall gjort interiøret mer sporty. Foto: SUBARU Vis mer


To modeller

Levorg vil bli levert i to utgaver, Classic og Sport Premium. Startprisen på Classic er 374.900 kroner. Den vil leveres med en ny 1,6 liters bensin DIT turbo boxermotor som yter 170 hk og har Lineartronic (automat) girkasse og Subarus Symmetrical All-Wheel Drive.

Vi er stort sett ikke så positive til trinnløse girkasser, men vi må innrømme at den imponerte oss med sin bruksvennlighet og evne til å simulere en klassisk automat i testen av Subaru Outback.

Sport Premium-utgaven leveres med samme motor som Classic, men har 18` hjul, skinninteriør og endel mer utstyr. Denne utgaven vil koste fra 434.900 kroner.

Metalikk lakk til 5.950 kroner og frakt kommer i tillegg.

Yngre publikum

Subaru Norge tror Levorg vil slå an også blant de yngre, og de håper å selge opp mot mot 500 Levorg i år, det er i så fall gode tall for Subaru.

– Levorg er en Sports tourer som vi håper vil tiltrekke oss nye og kanskje noe yngre kunder. Vi tror også at kunder som i dag kjører forrige generasjon Legacy vil vurdere nye Levorg, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i en pressemelding fra Subaru.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer