Skoda Octavia 2013-modell fikk en femmer på terningen av vår motorredaktør. Nå er også prisene klare. Foto: Fred Magne Skillebæk
Skoda Octavia 2013-modell fikk en femmer på terningen av vår motorredaktør. Nå er også prisene klare. Foto: Fred Magne SkillebækVis mer

Her er prisene på nye Skoda Octavia

Rimeligste versjon starter på 228.000 kroner, kun et par tusenlapper mer enn den billigste Golfen.

Octavia er Skodas storselger her til lands, og basert på vår prøvekjøring av de nye modellene som lanseres nå i 2013, tipper vi at den trenden fortsetter.

Vi likte den nemlig godt: Les vår test av nye Skoda Octavia

Men det var først i dag at de norske prisene ble sluppet, og med en startpris på 228.000 kroner for innstegsmodellen kan det bli duket for en intern drakamp hos importør Möller.

Det er nemlig kun noen få tusenlapper mer enn rimeligste Golf-modell, som starter på 225.900 (Trendline TSI, 1,2 liter på 85 hk). For deg som er på jakt etter en bil med god plass kan den derfor være et alternativ verdt å få med seg.

Prisene på Octavia 5-dørs kombi

Foreløpig er det kun prisene på kombiversjonen som er klare, og den modellen kommer til Norge nå i mars måned.

Alle Octavia-versjonene kommer med ni kollisjonsputer, multikollisjonsbrems, proaktiv passasjerbeskyttelse, dekktrykkskontroll og tretthetsvarsler.

  • Som nevnt starter prisene på 228.000 kroner, for innstegsmodellen med 1,2 TSI bensinmotor på 105 HK.
  • Med dieselmotoren TDI 1,6 med 105 HK koster Octavia fra 233.000 kroner.
  • Med høyeste utstyrsnivå, Elegance, vil Octavia med 1,6 TDI 105 HK koste 269.500 kroner. Da er Bi-Xenonlys, LED kjørelys, 17" aluminiumsfelger, cruisekontroll og to soners klimaanlegg inkludert i prisen.
  • TDI 2,0 150 HK , også den med Elegance-utstyr, vil ligge på 304.500. DSG automatgirkasse leveres mot et pristillegg på 17.000 kroner.
NB: Merk deg at dette er priser uten frakt og leveringsomkostninger, men siden de varierer sterkt avhengig av hvor du bor i Norge er det også disse prisene vi i DinSide vanligvis oppgir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva med stasjonsvogn og utstyr?

Siden Norge er stasjonsvogn-folk av dimensjoner er det synd at prisene her ikke er klare. Bilene er imidlertid ventet til Norge i løpet av juni, så prislappen bør være rett rundt hjørnet.
Om vi sammenligner med dagens modell, så koster den 13.700 kroner mer enn kombiutgaven.

Vil du både ha stasjonsvogn og fire-hjulsdrift må du vente til sommeren 2013.

Flere fakta får du i vår test av nye Skoda Octavia