Her er prisene på nye Hyundai Tucson

Forgjengeren slet med dårlig salg, men nå kan de få det til.

<b>KAN SELGE BRA:</b> Vi likte godt nye Tucson under prøvekjøringen og med ganske hyggelig prising burde den ha gode sjanser i det norske markedet. Foto: KNUT MOBERG
KAN SELGE BRA: Vi likte godt nye Tucson under prøvekjøringen og med ganske hyggelig prising burde den ha gode sjanser i det norske markedet. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisene er nå klare på den nyeste folke-SUV-en fra Hyundai, og det en drøy uke etter at vi prøvekjørte den.

Av en eller annen grunn har de alle en prislapp som slutter på 050 – for bedre lesbarhet tillater vi oss å runde av, så husk at det egentlig er en femtilapp mer...

Nye Tucson vil gå i konkuranse med sterke markedsledere som Toyota RAV4, Ford Kuga, Mazda CX-5 og Honda CR-V. De to sistnevnte modeller ble for øvrig for kort tid siden betydelig oppgradert, og Dinside kommer med en duell mellom dem om en drøy ukes tid.

Det var i et slikt selskap selvsagt viktig å få et konkurransedyktig prisbilde på nykommeren.

Hyggelige priser

Startprisen for 1,6-literen med bensinmotor på 136 hester blir – altså unntatt frakt og levering – 281.000 kroner.

Den er relativt spartansk utstyrt, men har da aluminiumsfelger (16-tommere), 4-veis rattjustering, elektriske vindusheiser foran og bak, DAB+-radio og Bluetooth-håndfrisystem, nedfellbar bakseterygg i to deler (40/60), og det vesentligste av sikkerhetsutstyr.

FORTSATT HØY: Tucson fremstår, som forgjengeren, rimelig høyreist. Men den er samtidig mer velproporsjonert. Foto: KNUT MOBERG
FORTSATT HØY: Tucson fremstår, som forgjengeren, rimelig høyreist. Men den er samtidig mer velproporsjonert. Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Den mest påkostede utgaven, med dobbeltkløtsj-automat, firehjulsdrift og turboladet bensinmotor, ligger på 421.000 kroner.

Dette er utvilsomt konkurransedyktige priser.

Les også: Vi kjører Renaults tiltalende folkesuv, Kadjar!

Vil selge 600

Forgjengeren til nye Tucson, ix35, har slitt med dårlig salg en tid og det er åpenbart at det var viktig for importøren å få forhandlet frem gode priser.

Det har de etter vår mening klart, og importøren er optimistisk.

- Tucson er en viktig bil for oss og våre kunder, fordi den tilbyr det de etterspør, sier Hyundai-sjef Thomas Rosvold og presiserer:

- Vi sikter mot å selge 600 biler frem mot årsskiftet, og 2.000 i løpet av 2016.

Seks versjoner

Tucson blir lansert i seks forskjellige varianter. (2WD betyr forhjulsdrift, 4WD firehjulsdrift).

TØFF FRONT: Vi liker designen på nye Tucson - særlig frontpartiet. Foto: KNUT MOBERG
TØFF FRONT: Vi liker designen på nye Tucson - særlig frontpartiet. Foto: KNUT MOBERG Vis mer


  • 1, 6 Classic 2WD manuelt gir: 281.000 kr
  • 1, 6 Gdi bensin 2WD manuelt gir: 294.000 kr
  • 1, 7 CRDi diesel 2WD manuelt gir: 301.000 kr
  • 2, 0 CRDi diesel 4WD manuelt gir: NOK 376.000 kr
  • 1, 6 Turbo-GDi bensin 4WD dobbeltkløtsj-automatgir: 421.000 kr
  • 2, 0 CRDi diesel 4WD automatgir: 406.000 kr

Dette er grunnmodeller hvor man velger motor, drivstoff, girkasse og 2WD henholdsvis 4WD. I tillegg kan man legge på mer utstyr med Plusspakke og Teknikkpakke.

Plusspakke består blant annet av krom grill, LED hovedlykter, sikkerhetspakke med blindsonevarsler, autobrems, filskifteassistent og sensor for kryssende trafikk. Prisen på pakken er 25.000 kroner.

Teknikkpakke består blant annet av ventilerte skinnseter, elektrisk seteregulering, automatisk bakluke og smartnøkkel for 25.000 kroner.

Panoramopakke på Tucson kommer i tillegg til Teknikkpakke med panorama soltak og lukeparkeringsassistent til 12.000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!