<strong><b>NY DEKOR PÅ POLITIBILENE:</strong></b> Den første bilen med den nye dekoren som blir standard på alle politibilene. Bildet er tatt av Utrykningspolitiet i Stavern. Foto: UTRYKNINGSPOLITIET PÅ FACEBOOK
NY DEKOR PÅ POLITIBILENE: Den første bilen med den nye dekoren som blir standard på alle politibilene. Bildet er tatt av Utrykningspolitiet i Stavern. Foto: UTRYKNINGSPOLITIET PÅ FACEBOOK Vis mer

Her er politiets nye biler

UP er først ute med politibiler med ny dekor.

Publisert
Sist oppdatert

Halvannet år etter at politiet startet uttesting av ny dekor på politibilene, er de første bilene med den nye uniformeringen nå på veien.

– Utrykningspolitiet har i dag fått overlevert den første politibilen med den nye uniformeringen, skrev Utrykningpolitiet i går, onsdag, på sine Facebooksider.

Bildene av den nye politibilen kan du se i bildeserien nedenfor.

– 55.000 har vært inne og sett på bildene siden vi la dem ut i går ettermiddag, forteller politioverbetjent Espen Andreassen i Utrykningspolitiet til DinSide.

Det er halvannet år siden DinSide skrev om at politiet skulle teste ut den nye uniformeringen av politibiler. Bakgrunnen for dennye merkingen, var et behov om at bilene måtte bli mer synlige i trafikken.

UPs første bil med den nye uniformeringen:


Dette er nytt

Som du kan se av bildene, beholder den nye uniformeringen hvitt som bunnfarge. Svart er også inne igjen som en del av merkingen. Den mest oppsiktsvekkende forskjellen er nok imidlertid de fluoriserende effektene i gult dekke. Gult i kombinasjon med svart på store flater skal bidra til økt synlighet både i dagslys og nattestid.

Du som har reist litt og sett politibiler i andre land, vil kjenne igjen mye av dekoren. Den nye merkingen av politibilene er i tråd med EU-standarden, og er også innført i Sverige.

Bilen som du kan se på bildene, er også litt spesiell i forhold til sambandsutstyr. Andreassen forteller til DinSide at denne bilen, som er stasjonert i Stavern, kjører mellom flere distrikter, og den er derfor utstyrt med både nødnett og det gamle nettet.

Delte meninger

Det meste som er nytt åpner for beball og delte meninger hos folk, og det er åpenbart også tilfellet med den nye dekoren på politibilene. Det er mange som har kommentert bildene etter at UP la dem ut på sin Facebookside i går ettermiddag, og her er det alt fra de som synes dette er bra til de som synes det er stygt.

De positive tilbakemeldingene påpeker at dette er bra fordi det gir økt synlighet - som også er meningen med den nye dekoren. De som er mer i det negative hjøret sammenlikner bilene med engelske politibiler, og etterlyser riksvåpenet og "norske" farger.

Hva synes du? Si din mening i debatten nedenfor!

Se også hvordan andre politibiler kan fremstå:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer