Foto: Lit Motors
Foto: Lit MotorsVis mer

Her er nyhetene for mars

Et godt fjorår følges opp med en enda bedre start i år. Er det fordi nyhetene står i kø?

Fjoråret ble et gullår for bilbransjen, så de fleste involverte tar høyde for en nedgang i 2012. Resultatene for januar var imidlertid langt bedre enn resultatene for i fjor, og jammen gjentok ikke dette seg i februar, med en økning på 3,6 prosent i forhold til fjoråret.

Blant annet har lokomotivet Toyota kommet skikkelig på banen igjen, etter utfordringene de hadde i 2011. Dette gjør sitt, samtidig som det i januar ble levert mye biler som var satt ”på vent” for å dra fordel av endrede avgifter. I tillegg er det ikke å forakte at nye bilmodeller popper ut av pressa som varmt hvetebrød.

Mars er blant de stille månedene, men her er nyhetene som kommer på markedet nå:

Mazda MX5 Edition

Her er nyhetene for mars


Hvorfor endre en vinnerresept, sies det. Mazda deler denne filosofien, så i stedet for å endre Mazda 5 nevneverdig, lager de heller en rekke spesialmodeller av bilen som for lengst er gått inn i rekken blant klassikerne. Dette er siste verk fra de japanske ingeniørene av merket som har slagordet Zoom-Zoom.

Toyota Land Cruiser V8 facelift

Her er nyhetene for mars


Ikonet Toyota Land Cruiser er av afrikanerne selv kalt Kongen av Afrika. Alt fra hjelpeorganisasjoner til militante røverbander velger Land Cruiser på grunn av sin driftsikkerhet, men få av dem kjører den nye Land Cruiser V8, og ingen av dem kjører den ansiktsløftede modellen – enda.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen kommer på markedet først nå, men Toyota i Norge forteller at de enda ikke har bestilt biler, så den fysisk ankomsten blir først i mai. Les mer om nye Land Cruiser V8.

VW Passat Alltrack

Alltrack-versjonen har reelt forbedrede fremkommelighets-evner i forhold til vanlige Passat. Foto: Knut  Moberg
Alltrack-versjonen har reelt forbedrede fremkommelighets-evner i forhold til vanlige Passat. Foto: Knut Moberg Vis mer


Klassens desidert mest solgte bil heter Passat, og nå kommer Alltrack. Den er høyreist, har fått beskyttelse på hjulbuer og noe mer småsnasent utstyr som skiller den fra smør-og-brød modellen.

Vi har allerede prøvekjørt Alltrack, som er VW sitt svar på Audis Allroad, og bilen er ikke bare snusfornuftig. Den har noe mer ved seg i tillegg. Les om prøvekjøringen av Passat Alltrack.

VW CC

Her er nyhetene for mars


Legg merke til navnet. Tidligere het bilen nemlig Passat CC, men VW har valgt å kategorisere bilen mellom Passat og Phaeton. Derfor ønsker de også å fjerne navnet Passat, og bilen heter dermed bare CC. Dersom du klarer deg med en nydelig bil med ordinært bagasjerom, og som kun har plass til fire, så kan CC absolutt være et alternativ.

Bilen er designet av Walter da Silva, en ikke hvem-som-helst innen faget. Det syns. Les mer om nye VW CC.