Her er nyhetene for juni

Lanseringene står i kø i juni. Her er månedens bilnyheter.

Det er duket for spennende bilnyheter i juni. Riktig så mange nyheter som i mai blir det ikke, ettersom mai var den måneden dette året hvor flest nybillanseringer fant sted. Likevel er det fem spennende biler som ruller ut på veiene denne måneden.

Det er særlig to bilmerker som får nok å gjøre inneværende måned: Toyota og Mercedes-Benz. Selv om sistnevnte kommer på banen med to nye biler, så er det likevel ikke å vente at disse to vil bli å finne i stort volum. Den ene er nemlig i det absolutt øvre prissjiktet, mens den andre er svært liten og nøysom sak.

Volvo V40

Her er nyhetene for juni


Den heteste nyheten for måneden er nok Volvo V40. Volvo har jobbet hardt, og kommet seg opp på en markedsandele på nær ni prosent. Det er særdeles anstendig, og V40 kommer til å styrke dette kraftig. Volvo har svært store forventninger til bilen selv, og om vi skal måle i forhold til forhåndsinteressen, så vil den gjøre det godt. Det er nok med en liten tjuvstart vi annonserer bilen som lansert i juni, for pressen skal avsted for å prøvekjøre siste uken i måneden. Resultatet kan du lese her på DinSide rett etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Volvo V40

Mercedes-Benz ML63 AMG

Her er nyhetene for juni


Nå kommer selveste råskinnet av suven ML. Med en 5,5-liters biturbo-maskin under panseret, så blir det liv i selv den store og tunge ML. Maskinen er den samme som sitter i alle de nye 63-modellene fra AMG, og vi har prøvekjørt flere av dem. At maskineriet passer godt i ML er vi ikke det minste i tvil om.

Les mer om Mercedes-Benz ML

Smart ForTwo electric

Her er nyhetene for juni


Nå er det på tide spøkelset kommer på markedet snart, for allerede for to år siden var vi i New York og kjørte den elektriske versjonen av Smart. Selv om bilen ikke er laget for å være elbil i utgangspunktet, så passer den perfekt for det. Liten, lett og urban, akkurat som en elbil bør være. Med fiffige funksjoner som styres fra en app på en smarttelefon er dette en bil som passer for flere enn mange vil innrømme. Prisen vil avgjøre veldig mye.

Les om prøvekjøringen av el-Smart

Toyota Prius +

Her er nyhetene for juni


Så er det endelig duket for Prius +. Dette er også en av bilene vi skal ut og kjøre med det aller første. Mange har ønsket seg en større hybrid enn Prius, og her er den. Toyota har lenge sagt at Prius skal bli en familiebil, selv om modellen som heter Prius C i enkelte markeder får navnet Yaris Hybrid her hjemme. Prius + får derimot beholde sitt opprinnelige navn, og blir den tredje Prius-modellen her til lands, etter Prius og Prius Plug-in Hybrid.

Les mer om Prius+

Toyota GT86

 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Så er det endelig duket for bilen de fleste entusiastene har snakket om i lang tid. Den første bilen er allerede trillet over landegrensen, og snart får kundene sine første biler. Vi har naturligvis prøvekjørt allerede, og kollega Moberg kom hjem fra prøvekjøringen med et stort smil om munnen. Men også med noen ankepunkter. Snart kan også du finne plass bak rattet hos en forhandler nær deg.

Les om prøvekjøringen av Toyota GT86