Bilen vi ble vist: Her er en skarpere variant av det bildet vi ble presentert for under Harald A. Møllers presentasjon. Ingenting garanterer imidlertid at neste Golf blir akkurat slik. Foto: Produsenten
Bilen vi ble vist: Her er en skarpere variant av det bildet vi ble presentert for under Harald A. Møllers presentasjon. Ingenting garanterer imidlertid at neste Golf blir akkurat slik. Foto: ProdusentenVis mer

Her er nye VW Golf

Et uskarpt bilde av neste Golf (?) ble vist under den norske VW-importørens jule-avslutning.

Harald A. Møller, som blant annet importerer bilmerket Volkswagen til Norge, har presentert sin oppsummering av (et meget vellykket) 2011, og ga noen indikatorer på det som skal komme.

Importøren viste den

Blant nyhetene vi venter på, kunne VW-importøren bekrefte at en ny Golf er på trappene. Det er ingen liten nyhet, for det dreier seg om Norges mest solgte bil - og det over lang tid. Volkswagen-presentasjonen inneholdt et svært uskarpt bilde av det som unektelig ser ut som en VW Golf, og det ble annonsert at den nye Golfen, generasjon VII, skal lanseres i løpet av 2012.

Golf er og blir Golf

Kilde: Harald A. Møller
Kilde: Harald A. Møller Vis mer


Vårt eget detektivarbeid satte oss på sporet av en skarpere utgave av bildet, som du kan se ovenfor. Hvis den ferdige produksjonsbilen blir seende slik ut er det jo langt fra noen designmessig revolusjon. Men det er det vel heller ingen som seriøst tror er Volkswagens hensikt. Volkswagen-konsernet har med denne bilen truffet på en slags magisk formel for suksess, og det er dermed logisk ikke å gjøre annet enn å sørge for at den holder seg tidsmessig oppdatert. Men kanskje designen blir litt skarpere, i retning av hva våre spioner i Automedia har forestilt seg (se fotoalbumet).

Les, og se mer her: Neste VW Golf med søsken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen vi ble vist: Nye Golf sett fra hekken
Bilen vi ble vist: Nye Golf sett fra hekken Vis mer


Mer økonomisk

På en smart, men i bunn og grunn ikke kritikkverdig måte har Volkswagen lansert de seneste generasjonene av både Golf, i kompaktklassen (C-segmentet) og Passat, i mellomklassen (D-segmentet), som avanserte ansiktsløftninger av de foregående modellene, basert på samme plattform. I mellomtiden har utviklingen av det som skal bli en helt ny, mer økonomisk, modulær plattform som nye Golf skal baseres på, fortsatt i kulissene.

Vår test av dagens VW Golf finner du her.

Slik så Automedia for seg neste Golf i sommer.. Foto: Automedia
Også som stasjonsvogn... Foto: Automedia
Kilde: Harald A. Møller
Bilen vi ble vist: Nye Golf sett fra hekken
Bilen vi ble vist: Her er en skarpere variant av det bildet vi ble presentert for under Harald A. Møllers presentasjon. Ingenting garanterer imidlertid at neste Golf blir akkurat slik. Foto: Produsenten


Elektrisk Golf kommer

Vi kan altså vente en helt igjennom ny modell neste gang, i motsetning til hva sjette generasjon var. Vi tror ikke den vil bli vesentlig større enn dagens Golf, men akselavstanden tror vi vil bli lengre. Når det gjelder drivlinjer, regner vi med at en hybrid og en helelektrisk variant vil dukke opp etter hvert - El-Golfen har den norske importøren annonsert for 2013.

Audi A3 først

Det er for øvrig godt mulig at det vil være nye Audi A3, som skal vises i Genève i mars, som er først ute med den nye plattformen. Det var det som skjedde forrige gang. For øvrig vil både merkene Skoda og Seat få tilgang til den nye plattformen for kommende modeller.

Les for eksempel her om Skoda Mission L - neste Octavia?

Artikkelen ble første gang publisert 23/12/2011