Her er nye Toyota Corolla

Som Toyota hadde lovet var det ikke slutt for Corolla. Salget av nye Corolla er igang i disse dager i Japan - men utelukkende i sedanversjon og som stasjonsvogn.

Her er nye Toyota Corolla

Her er nye Toyota Corolla

  1. Store bilder
Her er nye Toyota Corolla


Det er bare et par uker siden Toyota Auris ble vist i Paris (se lenke). Toyota hadde hevdet i forkant at Auris ikke erstattet Corolla, og her er altså tiende generasjon av den populære modellen. Første Corolla ble solgt i 1966 og siden dengang er over 30 millioner biler med det modellnavnet blitt solgt i cirka 140 land.

Konservativ design

I forhold til Auris, som minner om en forstørret Yaris, er fasong og oppsyn på nykommerne mildt talt uspennende. Her satser man tydeligvis trygt på å nå brede lag av befolkningen, og ikke avantgardistene. Nye Corolla er presentert som sedan og stasjonsvogn. Førstnevnte kalles Axio (fra gresk axia "ting som har verdi"), mens stasjonsvognen har fått det mer prosaiske navnet Fielder. Nye Corolla kan bestilles med firehjulsdrift.

Kollisjonsradar og ryggekamera

Bildet er lettere manipulert
Bildet er lettere manipulert Vis mer


Nye Corolla får utstyr som hittil har vært forbeholdt premium- og luksusbiler: radarstyrt avstandsholder, pre-krasj-system som hos Mercedes (sensorer oppdager fare for kollisjon eller velt , strammer setebelter og igangsetter retardasjon) og parkeringsassistent/detektor. Harddiskbasert navigasjonssystem og ryggekamera hører også med, og stasjonsvognen har et helt nytt system for nedfelling av de doble baksetene; denne utløses i ett håndgrep ved å aksjonere en hendel.

Den første Corolla fra 1966
Den første Corolla fra 1966 Vis mer


1,5 og 1,8

Når det gjelder motorisering er tilgjengelig informasjon foreløpig begrenset til å gjelde to bensinmotorer: En 1,5-liter som yter 110 hestekrefter og 140 newtonmeter og en nyutviklet 1,8-liters motor på 136 hester som har 175 newtonmeter å dra med. Man kan velge mellom manuell girkasse med fem trinn og en ny trinnløs transmisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er nye Toyota Corolla


Nye Corolla, Axio og Fielder, kommer i første omgang i salg i Japan. Corolla er noe i nærheten av et eget bilmerke i Japan, og har sitt eget forhandlernettverk. Forhandlerlansering finner sted 14. og 15. oktober, og salgsmålene er 6.000 eksemplarer per måned av hver av versjonene. Den norske importøren vet foreløpig ikke hva som blir situasjonen i Europa.

  • Store bilder finner du her.
  • Toyota Auris kan du lese om her.
  • Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder