<b>HER ER DEN:</b> Nye Model 3 føyer seg inn i rekken med målet om å bli en folkebil! Foto: BJØRN NYLAND
HER ER DEN: Nye Model 3 føyer seg inn i rekken med målet om å bli en folkebil! Foto: BJØRN NYLAND Vis mer

Her er nye Tesla Model 3

Bilen ble lansert i natt, og her er de første bildene.

Publisert
Sist oppdatert

Forhåndsinteressen for Teslas nye Model 3 har vært enorm, og til tross for at bilen ikke ventes i butikkene før mot slutten av 2017 og ingen har sett bilen før i natt, har hele 115.000 eksemplarer blitt bestilt - i løpet av ett døgn.

I går åpnet nemlig lokale Tesla-butikker dørene for forhåndsbestilling av Model 3. Utenfor lokalene til Tesla på Skøyen var det kø lenge før klokka 08 i går morges.

Folkemodell

<strong><b>LANG KØ:</strong></b> Utenfor Teslas lokaler på Skøyen i Oslo var det allerede før åpningstid klokken 08 lange køer. Foto: PRIVAT
LANG KØ: Utenfor Teslas lokaler på Skøyen i Oslo var det allerede før åpningstid klokken 08 lange køer. Foto: PRIVAT Vis mer


Model 3 blir en folkemodell, og prisene vil starte på rundt 300.000 kroner. Rekkevidden på fullt batteri skal være 215 miles, hvilket tilsvarer 346 kilometer. Det er vesentlig lenger enn alle konkurrentene i denne prisklassen.

Modellen kommer både med bakhjulstrekk og firehjulstrekk, og kan oppgraderes gratis - akkurat på samme måte som Model S og X. Den vil kunne bestilles med en rekke forskjellige interiørvalg.

Samtidig blir Model 3 ingen sinke, og skal kunne gjøre 0-100 kilometer i timen på under 6 sekunder, ifølge produsenten.

Bilen er cirka 20 prosent mindre enn Model S, men ifølge toppsjefen i Tesla, Elon Musk, skal fem personer kunne sitte komfortabelt i bilen. Dashbord og instrumentpanel skal være krympet for å frigi mer plass til passasjerene, og en 15-tommers berøringsskjerm dominerer midt mellom setene.

<strong><b>SNUDD 90 GRADER:</strong></b> I Teslas Model 3 er infotainmentskjermen flyttet ut av dashbordet og ser ut til å bli lagt vannrett. Foto: SKJERMDUMP
SNUDD 90 GRADER: I Teslas Model 3 er infotainmentskjermen flyttet ut av dashbordet og ser ut til å bli lagt vannrett. Foto: SKJERMDUMP Vis mer


Sikkerhet i sentrum

I tillegg har Tesla som mål at Model 3 skal være blant de aller sikreste bilene som er produsert. Dette fikk de også til da Model S ble lansert.

- Model 3 skal være en skikkelig sikker bil i alle kategorier, fortalte Musk under nattens lansering.

Han opplyste også om at bilen vil komme med autopilot og Supercharger som standardutstyr.

Tesla-sjefen understreket at han håper å kunne levere de første eksemplarene til kunder mot slutten av 2017.

Flere bilder av bilen:


Du finner mer informasjon og kan også forhåndsbestille Model 3 fra forhandler eller via Teslas nettsider.

LES OGSÅ: Slik parkerer Teslaen helt på egenhånd

<strong><b>SNUDD 90 GRADER:</strong></b> I Teslas Model 3 er infotainmentskjermen flyttet ut av dashbordet og ser ut til å bli lagt vannrett. Foto: SKJERMDUMP
SNUDD 90 GRADER: I Teslas Model 3 er infotainmentskjermen flyttet ut av dashbordet og ser ut til å bli lagt vannrett. Foto: SKJERMDUMP Vis mer


Skal doble antall superladestasjoner

I tillegg avslørte Musk at selskapet følgende mål:

 • Skal doble antallet dedikerte ladestasjoner, som i dag er 7.200, innen slutten av 2017.
 • Skal også øke antall utsalgssteder fra 215 til 441 i Nord-Amerika, Europa og Asia.
 • Musk snakket også om Gigafactory, som arealmessig vil være den nest største fabrikken i verden etter Boeing-fabrikken, som også ligger i USA. Han benyttet også anledningen til å oppsummere Tesla-historien så langt:

   Foto: TESLA
  Foto: TESLA Vis mer


  2015 - Tesla Model X
  I 2015 fikk de første kundene i USA levert sin Model X. Den helelektriske SUV-en er foreløpig ikke kommet til Norge, men forventes i løpet av våren. I tester scorer Teslas aller første SUV høyt og bilen har allerede blitt positivt omtalt over hele verden.

   Foto: JAMIESON POTHECARY
  Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer


  2012 - Tesla Model S
  Den lille amerikanske produsenten gjorde store overskrifter da de i 2012 leverte den første helelektriske sedanen i premiumsklassen. Etter det har Tesla Model S satt mengder med rekorder, og med en rekkevidde ingen andre elektriske biler matcher, samt en akselerasjon få biler generelt klarer henge med på har den raskt fått et bredt og godt omdømme.

   Foto: KNUT MOBERG
  Foto: KNUT MOBERG Vis mer


  2008 - Tesla Roadster
  Tesla presenterte i 2008 sin Tesla Roadster. Den elektriske roadsteren ble av oss omtalt som en sensasjon da vi prøvekjørte den på vålerbanen i 2008. Bilen var raskere enn Porsche, sportslig og kompakt.

  Tesla Model 3 skulle i utgangspunktet hete Model E, men dette satte Ford en stopper for

  LES OGSÅ: Slik gikk det da vi testet P85D
  Hacker avslørte kryptert Tesla-hemmelighet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer