Porsche lanserer en helt ny generasjon av det som er blitt referansen blant roadsterne, nemlig Porsche Boxster. Til venstre, nye Boxster S. Foto: Porsche
Porsche lanserer en helt ny generasjon av det som er blitt referansen blant roadsterne, nemlig Porsche Boxster. Til venstre, nye Boxster S. Foto: PorscheVis mer

Her er nye Porsche Boxster

Over 15 år etter at første Boxster ble lansert, kommer tredje generasjon.

Det er faktisk 19 år siden, og det var i Detroit. På den store amerikanske bilutstillingen viste Porsche et konsept, en ny roadster som fikk entusiaster og nostalgikere til å fryse på ryggen. Porsches roadster-tradisjon skulle gjenopplives.

S-modell i 2000

I 1996 kom produksjonsbilen på markedet. Den skuffet de mest sportslige blant entusiastene, som syntes den var undermotorisert, noe det ganske snart ble bøtet på. I 2000 fikk bilen en 2,7-liters boksermotor på 220 hestekrefter, og en kraftigere, 3,2-litersutgave på 252 hester ble lansert. Den fikk navnet Boxster S, og DinSide testet den nye kraftpluggen. Les vår første test av Porsche Boxster S her!

I 2005 kom annen generasjon Boxster på markedet, med ny design og oppgraderte motorer. Det er allerede syv år siden, så det er naturlig at et generasjonsskifte finner sted i disse dager.

Les også: Test av Porsche Boxster S

Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
BEST PÅ VEIEN: Ikke akkurat overraskende at Porsche vinner på både kjøreglede og ytelser. Foto: PORSCHE
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Porsche lanserer en helt ny generasjon av det som er blitt referansen blant roadsterne, nemlig Porsche Boxster. Til venstre, nye Boxster S. Foto: Porsche


Alu-lettvekter

Så her er nykommeren, en helt ny Porsche Boxster og ifølge Porsche det mest omfattende generasjonsskiftet i modellens historie. Kjennere vil da også se at stylingen er helt ny, selv om temaet toseters roadster med midtmotor ikke gir rom for de helt revolusjonære fornyelser. Men altså: Karosseriet er helt nytt og det er av aluminium, noe som holder vekten nede. Nye Boxster er lettere enn forgjengeren. Den har også et helt nytt chassis med lengre akselavstand. I tillegg er sporvidden økt og hjuldimensjonene har økt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer kraft, lavere forbruk

Alt dette borger for forbedrede kjøreegenskaper - og de var allerede klasseledende på den utgående generasjonen. Det gjør at bilen fint kan takle mer krefter enn tidligere. Så går da ytelsene også opp - mens forbruk og utslipp er i nedgang - opptil 15 prosent, ifølge Porsche. I rene tall betyr det 0,77 liter per mil for Boxster og 0,8 liter per mil for Boxster S.

Enda raskere

Førstnevnte er fortsatt utstyrt med en 2,7-litersmotor, men den er nå basert på S-modellens 3,4-liter. Den yter nå 265 hestekrefter. Boxster S har en toppeffekt på 315 hester. 0-100-sprinten tar de to på henholdsvis 5,7 og 5,0 sekunder. Tallene kan ytterligere forbedres hvis man går for tilvalget Sport Chrono-pakke. Nye Boxster kan utstyres med såkalt Torque Vectoring og mekanisk differensialbrems på bakakselen.

Nye Boxster kommer på markedet i april i år.

Porsche er tydeligvis i en dynamisk fase for tiden. For ikke lenge siden prøvekjørte vi helt ny Porsche 911. Les om det her!