Her er nye Opel Corsa

Femte generasjon Opel Corsa lanseres på den store bilutstillingen i Paris senere i år.

<b>MYE TEKNOLOGI:</b> Bilen vil være spekket med utstyr. Både for å øke sikkerhet og komfort. Blant annet sensorer bak som varsel før påkjørsel bakfra.  Foto: OPEL
MYE TEKNOLOGI: Bilen vil være spekket med utstyr. Både for å øke sikkerhet og komfort. Blant annet sensorer bak som varsel før påkjørsel bakfra. Foto: OPEL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens generasjon Corsa har ikke vært noen stor salgssuksess i Norge, men med en ny generasjon vil den kanskje få et løft.

Når femte generasjon vises i høst, vil den i alle fall i følge Opel sette en ny standard i småbilklassen.

LYSERE FREMTID: Corsa har  eksistert i over 30 år, men dagens Corsa ble ingen stor salgssuksess i Norge. Det håper Opel 5.generasjon Corsa gjør noe med. Foto: OPEL
LYSERE FREMTID: Corsa har eksistert i over 30 år, men dagens Corsa ble ingen stor salgssuksess i Norge. Det håper Opel 5.generasjon Corsa gjør noe med. Foto: OPEL Vis mer


Nye Corsa vil kunne tilby mye nytt, blant annet moderne drivlinjer, redesignet hjuloppheng og et førermiljø som blir klasseledende både når det kommer til kvalitet og innovative infotainmentsystemer.

I tillegg vil den få avanserte førerstøttesystemer som vi kjenner fra større Opel-modeller.

Veteran

Corsa har vært en av Opels viktigste modeller gjennom mer enn tre tiår, og femte generasjon vil rulle av produksjonsbåndene i Zaragoza og Eisenach mot slutten av 2014.

I løpet av de 32 årene Corsa har vært på markedet, har nesten 12 millioner biler blitt solgt.

En av grunnene til at Corsa har vært en populær bil er det kompakte ytre, og god plass til fem personer – både som familievennlig femdørsutgave og mer sportslig tredørsversjon.

LED: Corsa har fått mange nye detaljer. Blant annet en mer distinkt grill med sinte LED-kjørelys. Foto: OPEL
LED: Corsa har fått mange nye detaljer. Blant annet en mer distinkt grill med sinte LED-kjørelys. Foto: OPEL Vis mer


Femte generasjon Corsa har fått en etterlengtet facelift. Den ser betraktelig mer sporty ut. Blant annet gjennom Opels «blade» som preger sidene, samt en mer distinkt grill og sinte frontlykter med integrerte LED-kjørelys.

Presis og komfortabel

Opels mål med nye Corsa har vært å gi bilen en kjøreopplevelse som ligner større og dyrere biler, både når det kommer til komfort og presisjon.

Bilen har som følge av dette blant annet fått en nyutviklet styring og et chassis hvor alt er endret fra dagens modell.

BEDRE KJØREEGENSKAPER: Nye Corsa har gjort mange endringer. Med helt ny chassis, nye dempere og mer presis styring gis en helt nye kjøreopplevelse. Foto: OPEL
BEDRE KJØREEGENSKAPER: Nye Corsa har gjort mange endringer. Med helt ny chassis, nye dempere og mer presis styring gis en helt nye kjøreopplevelse. Foto: OPEL Vis mer


Kjøreegenskapene er forbedret både rett frem og gjennom svinger fordi bilens tyngdepunkt er flyttet fem millimeter lavere, pluss at den har fått en helt ny forstillingsgeometri.

Opel har også forbedret bilens presisjon gjennom nytt hjuloppheng og bedre dempere. Styringen skal nå være mer presis og demperne sørger for bedre komfort, selv på dårlig underlag.

Ny motor og girkasse

Corsa får Opels helt nye tresylindrede 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, som takket være stor fleksibilitet kombinert med lavt støynivå og svært lite vibrasjoner, sørger for å gi høy komfort både på landevei og i byen.

Den nye motoren vil komme i to versjoner. Den minste utgaven vil ha 90 hestekrefter, mens den største vil ha 115. Begge versjonene vil ha god gassrespons og nok krefter, selv på lavt turtall med 170Nm fra 1800 omdreininger.

TRESYLINDRET TURBO: Den nye tresylindrede 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo-motoren vil være tilgjengelig i to versjoner. Foto: OPEL
TRESYLINDRET TURBO: Den nye tresylindrede 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo-motoren vil være tilgjengelig i to versjoner. Foto: OPEL Vis mer


I tillegg til den nye motoren vil den ha en helt ny sekstrinns girkasse med kompakt design og en tørrvekt på kun 37 kilo. Dette vil bidra til økt kvalitetsfølelse i girskiftene, med større presisjon og korte bevegelser.

Mer om andre småbiler.

Mye utstyr

Interiøret har også fått en makeover. Den vil komme med en 7-tommers berøringsskjerm med flere funksjoner.

IntelliLink-systemet har gode tilkoblingsmuligheter, som sørger for at både Apple- og Android-enheter kan styres med stemmekontroll.

NYTT INTERIØR: 5-generasjons Corsa har fått nytt interiøs, enkelt og pent med 7-tommers berøringsskjerm.  Foto: OPEL
NYTT INTERIØR: 5-generasjons Corsa har fått nytt interiøs, enkelt og pent med 7-tommers berøringsskjerm. Foto: OPEL Vis mer


En rekke applikasjoner er tilgjengelig, som BringGo for navigasjon, Sticher og TuneIn for internettradio og podcaster. Systemet har også en praktisk FlexDock for å oppbevare og lade smarttelefoner.

DAB+ vil også komme som stabdard.

Nye Corsa introduserer også en rekke nye førerassistentsystemer, hvor mange av dem ikke er å finne i andre biler i denne klassen.

Økt sikkerhet og komfort

Med mye nytt utstyr er også sikkerheten økt. Blant annet Bi-xenon hovedlys, blindsonevarsling, Opel Eye frontkamera med skiltgjenkjenning, varsling ved uønsket filskift, automatisk blending av lys, og kollisjonsvarsling som varsler for fare for påkjørsel bakfra med et rødt varsellys som prosjekteres i frontruten.

Førerkomforten vil også øke gjennom Advanced Park Assist som automatisk styrer deg inn på parkeringsplassen, sammen med ryggekamera og bakkestartassistent.

Varme i rattet vil også bli tilgjengelig.

Vi venter spent på å prøvekjøre nye Corsa etter lansering, og med så store forbedringer er det vanskelig å se for seg at den ikke skal selge bedre enn sin forgjenger.