Her er nye Nissan Terrano

Det kan se ut til at PR-budsjettet er begrenset når Nissan nå lanserer en ny Terrano.

ENKELT INTERIØR: Dette er en rustikk SUV, og både utvendig oog innvendig er det holdt enkelt og oversiktlig. Nye Nissan Terrano er for øvrig basert på en annen av Renault-Nissan-alliansens biler, nemlig Dacia Duster. Foto: Nissan
ENKELT INTERIØR: Dette er en rustikk SUV, og både utvendig oog innvendig er det holdt enkelt og oversiktlig. Nye Nissan Terrano er for øvrig basert på en annen av Renault-Nissan-alliansens biler, nemlig Dacia Duster. Foto: NissanVis mer

Bare tre bilder har Nissan greid å skrape sammen når de nå lanserer en ny SUV. Det kan ha sammenheng med at lanseringen fant sted i India, og at det er dette markedet som får bilen først. Det betyr maksimalt komprimerte priser og dermed ingen sløsing.

Nissan gjenoppliver Datsun

Duster!

Husker du Nissan Terrano? Det var en utpreget offroader som var på markedet i forskjellige varianter fra 1986 og helt til 2007, i enkelte land. Nå gjenfødes modellnavnet. Nye Nissan Terrano kommer til å konkurrere med blant annet kommende Ford EcoSport og Dacia Duster.

Som den observante leser har lagt merke til er nemlig dette er en bil som er basert på nevnte Duster. Det betyr en rimelig og rustikk bil som har mer av den tradisjonelle terrengbilen over seg enn de mest moderne folke-SUV-ene og såkalte crossoverne.

TEST: Dacia Duster

Foto: Nissan
ENKELT INTERIØR: Dette er en rustikk SUV, og både utvendig oog innvendig er det holdt enkelt og oversiktlig. Nye Nissan Terrano er for øvrig basert på en annen av Renault-Nissan-alliansens biler, nemlig Dacia Duster. Foto: Nissan


Nissan-design

Men om bilen har en del til felles med Dacia Duster, er den likevel grundig bearbeidet av designavdelingen i Japan. Nissan forteller videre at produktutviklingen for denne modellen har foregått i regi av Nissan India.

Ny Pathfinder: Her tar Nissan en råsjanse!

Nissan Terrano blir en kompakt SUV og motoriseres beskjedent. Det betyr sannsynligvis en 1,5-liters motor med 85 og/eller 110 hestekrefter. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Forrige generasjon Terrano minnet ikke rent lite om denne nykommeren, men vår testbil hadde en 2,7-liters dieselmotor. Her kan du lese vår test av Nissan Terrano fra år 2000!

Nissan viste noe mye mer mooderne ganske nylig: Les her om Nissan Terra!