STRENG FRONT: Vi synes nye Qashqai har en klart mer markert personlighet enn dagens modell. Foto: Nissan
STRENG FRONT: Vi synes nye Qashqai har en klart mer markert personlighet enn dagens modell. Foto: NissanVis mer

Her er nye Nissan Qashqai

Nissan ligger høyt på salgsstatistikken om dagen - takket være to modeller.

Nissan har fått to ben å stå på takket være suksess-elbilen Nissan Leaf. Svært lenge har imidlertid den japanske produsenten måttet støtte seg til hovedsaklig ett produkt, den svært vellykkede Qashqai.

Godt over 20.000 eksemplarer av Qashqai er solgt her i landet siden lanseringen i 2007.

Kun fronten

Bildet vi viser her er dessverre bare en såkalt "teaser", disse vanvittig irriterende forsmak-bildene produsentene sender ut for å holde publikums oppmerksomhet i lengre tid før en lansering. Oftest dropper vi å publisere disse, men dette bildet viser tross alt hvordan bilen kommer til å se ut, om enn bare forfra i denne omgang.

Folke-SUV og crossover

Det vi konstaterer med en gang er at fronten har en slående likhet med den nye Nissan X-Trail, som skal på markedet til neste år.

Denne typen bil kalles stadig oftere «crossovere» snarere enn SUV-er, men det viktigste er egentlig at det er biler som er mer høyreiste og ser røffere ut enn kompakte stasjonsvogner. X-Trail er den europeiske tvillingbroren til amerikanske Nissan Rogue, som nylig ble lansert der som annen generasjon. Qashqai kommer til å fremstå som en bil som vil ha en utfyllende rolle i tilsvarende klasse.

TRAFIKKSIKKERHET: Vi har testet Nissans "aktive skjold"

Kommer snart

Kommer nye Qashqai til å følge opp suksessen til forgjengeren? Tiden vil vise, men hvis de nye designtaktene er noe å gå etter, burde det være gode sjanser for det - hvis prisen blir riktig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett har vi ikke lenge å vente før vi kan fortelle mer - vi kommer om ikke lenge til å prøvekjøre nye Qashqai og deretter formidle våre første inntrykk.

NY GENERASJON: Slik er interiøret i neste X-Trail. Nissan Qashqai kommer nok til å fremstå ganske lik. Foto: Nissan
NY GENERASJON: Slik er interiøret i neste X-Trail. Nissan Qashqai kommer nok til å fremstå ganske lik. Foto: Nissan Vis mer