Her er nye Mercedes S-klasse

Mercedes-Benz' flaggskip, luksusmodellen S-klasse er snart klar for markedet og her er den.

Det spekuleres i om de gjør det med vilje. Uansett: For N-te gang lekker bildet av en ny Mercedes.modell ut på nettet før tiden. Og denne gang er det selveste S-klasse det dreier seg om. Så langt hadde vi bare fått se interiøret!
Det spekuleres i om de gjør det med vilje. Uansett: For N-te gang lekker bildet av en ny Mercedes.modell ut på nettet før tiden. Og denne gang er det selveste S-klasse det dreier seg om. Så langt hadde vi bare fått se interiøret!Vis mer

Allerede syv år er gått siden dagens S-klasse ble lansert på markedet, og vi synes den har holdt seg godt. Prestisjemodellen fra Stuttgart har som vanlig ført en relativt diskret karrière, men er referansen i F-segmentet eller "overklassen", der man finner BMW 7-serie, Audi A8, Porsche Panamera, Jaguar XJ og Lexus LS, samt mindre utbredte Maserati Quattroporte og Aston Martin Rapide.

Her er nye Mercedes CLA 45 AMG

Også de velbeslåtte og luksushotellene har altså en del å velge i til sine VIP-transportbehov. Men om man vil eller ikke: Mercedes S-klasse er altså en referanse, og selve "sjefen i klassen".

Spioner overalt

Derfor knytter det seg selvsagt ekstra spenning til den nært forestående lanseringen (den skal etter sigende finne sted i juni), og vi har mottatt spionbilder av den flere ganger. Som vanlig når det bare er uidentifiserbare "kladder", har vi latt dem ligge i skuffen. I fotoalbumet nedenfor kan du se de nyeste - de kom oss i hende den 23. april, og er de mest interessante. Bilen er bare lettere maskert.

Mercedes G 63 AMG med sekshjulsdrift!

Det spekuleres i om de gjør det med vilje. Uansett: For N-te gang lekker bildet av en ny Mercedes.modell ut på nettet før tiden. Og denne gang er det selveste S-klasse det dreier seg om. Så langt hadde vi bare fått se interiøret!
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Dette er interiøret i nye S-klasse

Lekkasje (?)

Og så skjer det nok en gang, det som har skjedd påfallende ofte den senere tid, nemlig at offisielle bilder lekker, eller "lekker", ut på nettet. Så med mindre det dreier seg om et falsum, hvilket vi finner svært lite sannsynlig, er det bilen på hovedbildet som er den sanne S-klasse 2014-modellen, som skal avdukes offisielt om relativt kort tid. Noe lignende skjedde i forkant av lanseringen av E-klasse.

Vår test av forrige Mercedes S-klasse

L, XL og XXL

Nytt denne gang er at Mercedes må utvide nedfallsfeltet for S-klasse - oppover i kundegruppene, da det som skulle være Bentley/Rolls-Royce-konkurrenten Maybach, mislyktes i markedet og er blitt nedlagt. Dermed kommer det en "Mega-S-klasse" over de tradisjonelle versjonene, med vanlig og forlenget akselavstand. Det vil altså dreie seg om en stor luksuslimousin, sannsynligvis med muligheten for en liten salong i den bakre avdelingen.

Når det gjelder motorer, regner Automedia med at den kjente rekken V6 og V8 vil brukes, med en V12-versjon i AMG-toppmodellen. De antyder også at flere hybridversjoner vil bli tilgjengelige.

Vi følger opp med mer data og flere bilder når de blir tilgjengelige.