<strong>Så er Det omsider offisielt:</strong> Dette er den helt nye Mazda 6, som skal vises på bilutstillingen i Moskva i august. Foto: Mazda
Så er Det omsider offisielt: Dette er den helt nye Mazda 6, som skal vises på bilutstillingen i Moskva i august. Foto: Mazda Vis mer

Her er nye Mazda 6

Til høsten får bestselgere i Norge som VW Passat, Toyota Avensis og Ford Mondeo en ny konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda har, den siste tiden, sendt ut såkalte "teasers" eller bilder som delvis viser deres nye produkt, tredje generasjon Mazda 6.

Fra Moskva til Paris

Men nå får vi et relativt greit totalinntrykk av bilen, som skal laseres i sedanversjon på bilutstillingen i Moskva på sensommeren. Når det gjelder stasjonsvognen, gjenstår det å se hvordan den blir - vi har forhåpninger om å få se den på bilutstillingen i Paris en måned senere.

Skyactiv

Nye Mazda 6 er den andre modellen fra Mazda som presenteres som deres nye generasjon av biler, basert på Skyactiv-teknologien. For vår del er vi blitt imponert tidligere av våre erfaringer med denne samlingen av teknologier som tilsammen viser seg svært effektive.

Her kan du lese mer om Mazdas byggekloss-strategi og Skyactiv-teknologiene.

I tillegg innfører Mazda sitt nye regenererende bremsesystem, kalt i-Eloop, på sin nye familiebil.

Video:


Vi ga nye Mazda CX5 terningkast seks!

Spenstig linjeføring

Men det er ikke bare teknologien som markerer nye Mazda 6, på samme måte som den nylig lanserte SUV-en CX5, som representant for en ny generasjon. Også designspråket har tatt en ny vending. Denne gangen heter det Kodo, og skal bety noe slikt som bevegelsens sjel. Vi syntes for så vidt designen på forrige generasjon var spenstig nok, og nok en gang viser Mazda at de har sansen for estetiske virkemidler ved å følge opp designtendensene de viste med konseptbilene Shinari og Takeri.

Modellen som skal utstilles i Moskva er en sedan etter russiske spesifikasjoner med en
Skyactiv-G 2.0 bensinmotor med direkte bensininnsprøytning samt en 6-trinns automatisk
girkasse av typen Skyactiv-drive.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer