Slik ser nye Kia cee'd ut. Fortsetter den trenden fra de siste par årene, får den hardslående argumenter i forhold til VW Golf - da snakker vi både design, øvrige egenskaper og ikke minst syv års garanti. Foto: Kia
Slik ser nye Kia cee'd ut. Fortsetter den trenden fra de siste par årene, får den hardslående argumenter i forhold til VW Golf - da snakker vi både design, øvrige egenskaper og ikke minst syv års garanti. Foto: KiaVis mer

Her er nye Kia cee'd

Folk som kan noe som helst om bil, ler ikke av koreanerne lenger.

Kia har vist det første bildet av sin helt nye bil i C-segmentet, eller "Golf-klassen" som den oftest kalles. Det er annen generasjon cee'd, og en bil det knyter seg spenning til. På bildet kjenner vi igjen Peter Schreyers inspirerte designspråk.

Kia er "den andre" koreanske bilprodusenten og lillesøster til konsernstorebror Hyundai, om man vil.

Felles for de to er at de har imponert stort de siste årene med sin voldsomme fremgang både når det gjelder drivlinjer, kvalitetsfølelse, design, kjøreegenskaper og ikke minst sikkerhet.

Sensasjon i 2007

For vår del fikk vi for alvor øynene opp for dette da Kia lanserte sin kompaktbil, VW Golf-konkurrenten cee'd. Den kom på markedet for fem år siden. I vår første test av Kia cee'd gjorde vi det klart at dette var blitt en troverdig Golf-utfordrer, noe man ikke ville trodd var mulig bare et par år tidligere. Ordet sensasjon sitter ikke løst i redaksjonen, men ved den anledningen slapp vi det ut.

Les også: Koreanerne gjør VW-sjefen nervøs - se videoen!

Syv år garanti

I etterkant har både Hyundai og Kia bekreftet at de er til å regne med og blant de mest seriøse konkurrentene til de etablerte europeiske og ikke minst japanske merkene, og produktene har fortsatt å bli bare bedre. Kia har for sin del ytterligere et salgsargument å slå i bordet med, nemlig syv års garanti.

Foreløpig begrenset info

Om den nye modellen forteller ikke Kia stort i denne omgangen, men det presiseres at interiøret står i stil med det ytre, at det ergonomiske instrumentpanelet er fører-orientert og at det er holdt sterkt fokus på materialkvaliteten. Vi vet for øvrig at produsenten har moderne drivlinjer til rådighet, med kompakte, effektive dieselmotorer og nyutviklede, renere bensinmotorer.

Nye Kia cee'd skal vises på bilutstillingen i Genève i mars og deretter lanseres i markedet i annet kvartal. Vi følger opp når mer informasjon og flere bilder blir tilgjengelige.