En lett Volvo-inspirert hekk synes vi: Her er omsider den kommende Honda CR-V for Europa. Den skal vi prøvekjøre i september, og den kommer til Norge i november. Foto: Honda
En lett Volvo-inspirert hekk synes vi: Her er omsider den kommende Honda CR-V for Europa. Den skal vi prøvekjøre i september, og den kommer til Norge i november. Foto: HondaVis mer

Her er nye Honda CR-V

Nå kommer snart bilen Honda trenger i Norge. 4. generasjon CR-V står for døren.

Denne bilen er viktig: Det dreier seg om Hondas splitter nye folke-SUV som kommer til høsten.

Tidlig ute

Honda var en av pionerene i folke-SUV-klassen. De lanserte første generasjon CR-V i 1995. Den var delvis basert på datidens Civic og mer kompakt enn den CR-V vi kjenner i dag. På den tiden var det få små og kompakte SUV-er på markedet og det var Suzuki, Toyota med den første RAV4 - og altså Honda CR-V, som en god stund dominerte markedet.

Falmende stjerne

Den CR-V som selges i dag er tredje generasjon og den ble lansert i 2007. I likhet med sin forgjenger ble den en populær modell her på berget. Salget har imidlertid falt ganske drastisk og selv om det bare er noe over fem år siden 3. generasjon CR-V kom på markedet, er det nok nyttig for den norske importøren å få en vitamininnsprøytning i form av en helt ny modell.

Honda har nemlig slitt i en ganske kraftig motbakke en tid: Med en Accord som ikke overbeviser helt, samt en ny Civic som er en utmerket bil, men som designmessig nok kan virke vel sær på mange. En ny og moderne folke-SUV er altså sårt etterlengtet.

Les her vår test av Honda CR-V med imponerende dieselmotor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Déjà vu?


Enkelte lesere stusser kanskje over at 4. generasjon CR-V nå presenteres som en nyhet all den tid vi for allerede et halvt år siden annonserte den nye CR-V.

Det har sin forklaring i at det den gang dreide seg om konseptbilen som skulle vises i Los Angeles. Bilen vi ser på disse bildene er derimot prototypen på modellen for Europa, som altså ble vist på bilutstillingen i Genève i mars.

Romsligere

Så her er den altså. Men utover de nye bildene vi kan vise her, foreligger det fortsatt relativt lite informasjon. (NB - OPPDATERING): Men vi får vite av informasjonsansvarlig hos Honda i Norge, Tom Gullkrona Skoglund, at nye Honda CR-V blir noe kortere og litt lavere enn modellen den erstatter. Samtidig skal den ha blitt romsligere innvendig. Videre får vi vite at det vil bli samme motor-alternativer som i dagens CR-V, dog med forbedringer som gjør motorene bedre på forbruk/utslipp/ytelser. På et tidspunkt vil man også introdusere 1.6 dieselmotor i CR-V. Likeledes vil det etterhvert komme en versjon med drift på forhjulene.

Dette er en oppdatert versjon av artikkelen som ble publisert 24/02-2012.

En lett Volvo-inspirert hekk synes vi: Her er omsider den kommende Honda CR-V for Europa. Den skal vi prøvekjøre i september, og den kommer til Norge i november. Foto: Honda
Foto: Honda