Her er nye Discovery

Vision-konseptet viser en helt ny retning.

<B>STOR SKJERM: </B>Konseptbilen er av det minimalistiske slaget. Men forvent at midtkonsollen vil bli dominert av en stor touchskjerm.   Foto: LAND ROVER
STOR SKJERM: Konseptbilen er av det minimalistiske slaget. Men forvent at midtkonsollen vil bli dominert av en stor touchskjerm. Foto: LAND ROVER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til neste år kommer en ny utgave av Land Rover Discovery, en bil som har sett mer eller mindre lik ut de siste 10 årene. Land Rover Discovery 3 kom i 2004, og ble seinere erstattet av den oppgraderte Discovery 4.

Offisielle snik-titt-bilder gir oss en nærmere indikasjon på hvordan den nye versjonen blir.

Discovery Vision Concept vil bli avslørt på New York Motor Show 16. april, men bilen er ikke ventet å stå ferdig før seint neste år.

Land Rover sier den nye bilen er "et nytt og "fett" konsept som vil representere Land Rovers design-visjon for en helt ny familie av Discovery-biler".

LES OGSÅ: Vi har testet nye Range Rover

image: Her er nye Discovery


Allsidig

DISKRET: Girvelgeren og betjeningshjul. Foto: LAND ROVER
DISKRET: Girvelgeren og betjeningshjul. Foto: LAND ROVER Vis merPå grunn av det norske avgiftssystemet, har Discovery her hjemme vært elsket av varebilfolket. På grønne skilter har den 2,5 tonn tunge bilen med 3500 kilos hengervekt vært en yndet bil for både håndverkere og som fjording foran hestehengere. I 7-seter-versjon er den også en svært praktisk familiebil med fleksible seteløsninger, men da koster den også deretter.

GAMMEL TRAVER: Land Rover Discovery4 får snart avløsning.  Foto: LAND ROVER
GAMMEL TRAVER: Land Rover Discovery4 får snart avløsning. Foto: LAND ROVER Vis mer
Med den nye konseptbilen vil Land Rover følge i samme spor: "Premium fritids-SUV" er hva de selv hevder, og den nye Discoveryen vil bli bygd på Land Rovers viktigste prinsipper: "følelsesladet design, uovertruffen evne og ultimat allsidighet".

VAREBIL-KALKULATOR: Så mye koster baksetene.

STOR SKJERM: Konseptbilen er av det minimalistiske slaget. Men forvent at midtkonsollen vil bli dominert av en stor touchskjerm.   Foto: LAND ROVER
STOR SKJERM: Konseptbilen er av det minimalistiske slaget. Men forvent at midtkonsollen vil bli dominert av en stor touchskjerm. Foto: LAND ROVER Vis mer


Helt nytt design

Som bildene viser er imidlertid det kassepregede designet som preget Discovery 3 og 4 en saga blott: De nye linjene er vesentlig mer aerodynamiske, og interiøret er også mye mer sofistikert - med en touch-skjerm i midtkonsollen og minimalt med knotter.

Da Land Rover lanserte nye Range Rover og Range Rover Sport, hadde det indiskeide selskapet foretatt tidenes slankeoperasjon. Range Rover ble slanket hele 420 kilo, takket være utstrakt bruk av aluminium. Vi skal ha ganske tungt for det om vi skulle hevde at Land Rover Discovery ikke har vært på samme diett før den slippes ut på gata.

Designsjef Gerry McGovern sier at Discovery har vært helt avgjørende i å bygge grunnlaget for hele Land Rover som merke.

- Den er beundret over hele verden og elsket av sin sterke kundebase. Vision Concept vil bli ny og overbevisende - med en designretning som skal spille på kundenes følelser både i dag og i morgen, sier McGovern.

SE FILM: Se mer av nye Discovery i denne videoen.

STREK I TEGNINGEN: Det er ikke mye Land Rover vil røpe - foreløpig... Foto: LAND ROVER
STREK I TEGNINGEN: Det er ikke mye Land Rover vil røpe - foreløpig... Foto: LAND ROVER Vis mer