Her er neste Range Rover

Etter cirka ti år er det på tide med en ny Range Rover.

Denne forkledde tøffingen er ifølge våre spionfotografer fra Automedia nye Range Rover Sport, som kommer til neste år. Foto: Automedia
Denne forkledde tøffingen er ifølge våre spionfotografer fra Automedia nye Range Rover Sport, som kommer til neste år. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De ferske spionbildene av den kommende Range Roveren, og av neste Range Rover Sport er tatt av Automedia, som oppdaget de to majestetiske SUV-ene under testing.

Også Sport

Sistnevnte kan kjennes igjen ved sin lavere taklinje og smalere sidevinduer. Det sies for øvrig at disse to denne gangen blir ekte søsken - dagens Range Rover Sport er basert på plattformen til Land Rover Discovery.

TEST: Range Rover med V8 diesel

Automedia forteller oss at den første bilen de har fotografert er en Range Rover prototype med produksjonsklart karosseri. Modellen er delvis forkledd, men man kan se at den får omsluttende panser, store hovedlykter og en hellende taklinje.

Range Rover:


Større, men lettere

For øvrig virker bilen merkbart større enn dagens modell, hvilket burde borge for bedre plass både for baksetepassasjerer og bagasje. Allikevel skal bilen bli hele 400 kilo lettere enn utgående Range Rover, takket være diverse lettvekt-teknoloogier som et nytt aluminium-chassis utviklet i samarbeid med Jaguar, som er en del av Tata-konsernet i likhet med Land Rover.

Det er sannsynlig at motorer vil bli hentet over fra dagens modell, men det ventes i tillegg en hybridversjon av plug-in typen.

Les også: Her er den ladbare Range Roveren

Range Rover Sport:


Kraftpakker

Modell nummer to er ovenfor nevnte Range Rover Sport, som også kommer i ny utførelse. Av motorisering venter vi her to bensinmotorer, begge V8, med 375 og 510 hestekrefter. Også en diesel-V8 på 313 hester ventes å finne veien under panseret i nye Range Rover Sport.

Begge de to nye Range Rover-modellene ventes å bli vist mot slutten av året og komme på markedet i 2013.

Test av Range Rover Sport

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer