Audi A6 blir en av de store nyhetene neste år Foto: Audi
Audi A6 blir en av de store nyhetene neste år Foto: AudiVis mer

Her er neste års nyheter

Et år er på hell og et nytt er like rundt hjørnet. Her ser du noen av de viktigste nyhetene på bilfronten neste år.

2010 har inneholdt mange viktige nyheter og lanseringer. Blant de viktigste bilene som har kommet på det norske markedet i år, er nye Volkswagen Passat og Touran, Opel Astra, Citroën C3/DS3, Mitsubishi ASX og i-MiEV, Saab 9-5, Audi A1 og Volvo S60/V60 – for å nevne noen.

Neste år er det nye biler som gjelder og her har vi samlet sammen noen av de viktigste nyhetene som kommer på markedet i 2011.

De allerede presenterte

Audi A6
Audi RS3
BMW 6-serie
Citroën C4
Citroën C-Zero
Ford Focus
Hyundai i40
Range Rover Evoque
Lexus CT200h
Nissan Leaf
Peugeot 508
Toyota Verso-S
Volkswagen Jetta

I tillegg har man Mercedes SLK, som strengt tatt ikke er presentert ennå, men som likevel er blitt avslørt.

De som forventes

508 blir Peugeots viktigste nyhet neste år Foto: Peugeot
508 blir Peugeots viktigste nyhet neste år Foto: Peugeot Vis mer


I tillegg til disse som vi vet kommer, kan vi bare spekulere i hva bilprodusentene planlegger å presentere. Honda sendte nylig ut noen skisser på en konseptversjon av neste Civic. Den endelige produksjonsversjonen kommer trolig mot slutten av 2011.

BMW og Mercedes

Utover dette kan vi jo tenke oss en del biler i dag som begynner å dra på årene. Vi tipper i alle fall at sannsynligheten er stor for at vi blant annet får se en helt ny utgave av eksempelvis BMW 3-serie mot slutten av 2011. BMW har også meldt at en mindre oppdatering av 1-serie kupé og kabriolet er på vei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hos Mercedes blir C-klasse trolig oppdatert, men da snakker vi om en facelift, ikke en helt ny modell. Mercedes har dessuten M-, A- og B-klasse som innen et år eller to nok er modne for utskiftning.

Volkswagen-konsernet

Volkswagen-konsernet er litt uforutsigbare når det gjelder modellskifter. Tyske produsenter har typisk latt det gå om lag 7 år mellom hver modell. Volkswagen-konsernet har ikke gjennomført det konsekvent de siste årene og dessuten i noen tilfeller satset på modeller som i stor grad bygger på forgjengeren. Golf og Passat kan være eksempler på sistnevnte, og disse har blitt byttet ut litt snarere enn man vanligvis ville forventet med en helt ny modell.

Ford Focus blir en tøff konkurrent for Volkswagen Golf
Ford Focus blir en tøff konkurrent for Volkswagen Golf Vis mer


På den andre siden finner man biler som Audi A3 og Skoda Octavia, som begge begynner å dra ganske kraftig på årene. De ble lansert i henholdsvis 2003 og 2004 og erstattere burde ikke være langt unna.

Toyota

Hos Toyota er det nok Yaris som er nærmest et modellbytte, men det er mulig vi snakker 2012 før det skjer noe nytt her.

Dersom du har flere forslag til biler som trolig vil fornyes neste år, kan du jo delta i debatten under artikkelen.