Her er Mini med fem dører

Bare få måneder etter lanseringen av helt nye Mini, kommer for første gang femdørsversjonen.

FEM DØRER: For første gang kommer Mini Hatch med fem dører. Riktignok finnes allerede Countryman med fem dører, men det er en egen modellvariant i Mini-familien. Foto: MINI
FEM DØRER: For første gang kommer Mini Hatch med fem dører. Riktignok finnes allerede Countryman med fem dører, men det er en egen modellvariant i Mini-familien. Foto: MINI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens generasjon Mini er den tredje siden BMW gjenopplivet modellen - som er blitt et eget bilmerke - i 2000. Vi testet forresten Mini Cooper året etter.

Og her kan du lese vår test av den nyeste Minien.

Polo-klassen

Femdørsvarianten av Mini er mer enn bare en Mini Hatch med to ekstra dører - det er en større bil som befinner seg i småbil-klassen og ikke lenger i minibil-klassen. Den er nå størrelsesmessig i kategorien til VW Polo, Ford Fiesta og Peugeot 208 - samt den neste Opel Corsa, som vi nettopp har kjørt et "hemmelig" eksemplar av.

Blant annet er akselavstanden utvidet med 7,2 centimeter (til 256,7 centimeter) sammenlignet med tredørsmodellen. Dette skal gi mer plass til baksetepassasjerene, som disponerer tre seter. I tillegg skal den nye Mini-varianten by på på mer benplass og større takhøyde.

Med andre ord en veldig annerledes bil enn den flotte roadsteren Mini nettopp viste.

Bedre plass

Bagasjerommet er utvidet til 278 liter, hvilket er 67 liter mer enn på tredørsvarianten. Lengden på bilen er også økt. Med 16,1 centimeter ekstra sammenlignet med «lillebroren», blir total lengde nesten fire meter - 398,2 centimeter, for å være nøyaktig. Bredden er for øvrig 173 centimeter og høyden 142.

Her kan du finne ut hvor mange mennesker det er mulig å stappe inn i en Mini.

BEDRE PLASS: Bagasjeromsvolumet er nå på høyde med konkurrentenes i småbilklassen. Foto: MINI
BEDRE PLASS: Bagasjeromsvolumet er nå på høyde med konkurrentenes i småbilklassen. Foto: MINI Vis mer


Fire motorer


Nye femdørs Mini kommer i fire modellvarianter: to bensin- og to dieselmotorer av den nye generasjonen, tilgjengelig med BMWs TwinPower Turbo-teknologi - som selvsagt hos Mini blir kalt Mini TwinPower Turbo.

Mini Hatch med fem dører kommer i følgende versjoner:

  • Cooper, med 3-sylindret 1,5-liters bensinmotor på 136 hestekrefter. Dreiemoment: 220 newtonmeter, 0-100: 8,2 sekunder og blandet forbruk: 0,47 liter per mil.
  • Cooper S, med 4-sylinderet 2,0-liters bensinmotor på 192 hestekrefter og 280 newtonmeter, som skal klare 0-100 på 6,9 sekunder og har et forbruk på 0,59 liter per mil.
  • Cooper D med 3-sylindret 1,5-liters dieselmotor på 116 hestekrefter har 270 newtonmeter dreiemoment, gjør 0-100 på 9,4 sekunder og nøyer seg med 0,36 liter per mil.
  • Cooper SD - som har en ny 4-sylindret 2,0-liters dieselmotor på 170 hestekrefter som presenteres for aller først gang. Den har et dreiemoment på 360 newtonmeter, gjør 0-100 på 7,4 sekunder og skal klare seg med 0,41 liter per mil.

6-trinns manuell girkasse er standard, mens 6-trinns Steptronic-giring eller Steptronic sportsgiring er tilvalg.

Bilen har teknologier for drivstoffsparing som går under betegnelsen "Minimalism", (Minis svar på BMWs Efficient Dynamics, og er utstyrt med en start/stopp-funksjon. Det er også mulig å kjøre ekstra økonomisk i såkalt "grønn" modus.

INGEN TVIL: Det er en Mini - tross det ekstra paret med dører. Foto: MINI
INGEN TVIL: Det er en Mini - tross det ekstra paret med dører. Foto: MINI Vis mer


Assistenter

Selvsagt kommer også denne Minien med hjelpesystemer man forventer i dag - ja kanskje litt mer enn det også.

Head-Up-Display (HUD), parkeringsassistent, ryggekamera og kjøreassisten med kamerabasert aktiv fartsholder er på plass. I tillegg kommer kollisjons- og fotgjengervarsling med bremsefunksjon, fjernlys-assistent samt skiltgjenkjenning.

Nye femdørs Mini kommer også med programmet Mini Connected in-car. Med det på plass er nødsamtaler og en såkalt Mini teleservice tilgjengelig for bruk med permanent installert SIM-kort, mens en rekke funksjoner er tilgjengelig via smarttelefon.

Nettverkstilgangen sørger også for at man har tilgang til sosiale medier og plattformer som Facebook, Twitter, foursquare og Glympse.

Den nye Mini-en lanseres i Norge 24.oktober. Prisene forventes å være klare i løpet av sommeren 2014.

Flere bilder:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer