KOMPAKT SHOOTING BRAKE: Em mindre og rimeligere versjon av CLS Shooting Brake - det er hva CLA Shooting Brake kommer til å bli. Slik blir utseendet, ifølge våre datamanipulerende spionfotografer i Automedia. Foto: Automedia
KOMPAKT SHOOTING BRAKE: Em mindre og rimeligere versjon av CLS Shooting Brake - det er hva CLA Shooting Brake kommer til å bli. Slik blir utseendet, ifølge våre datamanipulerende spionfotografer i Automedia. Foto: AutomediaVis mer

Her er Mercedes CLA Shooting Brake. Tror vi.

Denne skal produseres, vet vi. Og da blir en Mercedes-Shooting Brake mulig å kjøpe for mange.

Mercedes-Benz har, mer enn noen annen, gjenoppfrisket den gode, gamle Shooting Brake fra fordums dager. Det kunne vi ved selvsyn konstatere da vi relativt nylig testet en av de etter vår mening mest spennende utseende luksusbilene i nyere tid - CLS Shooting Brake.

Vi spikker fliser...

Selv om vi er sta nok til å fortsette med innsigelsen at det er en stasjonsvogn og ingen ekte shooting brake, da den har fem dører. På samme måten som CLS er en sedan med kupéfasong, og ingen ekte kupé.

Men FOR en vakker bil...

CLS Shooting Brake: Les testen, se bildene og video.

Mercedes bekrefter

Det er en stund siden designsjef Gorden (sic!) Wagner hos Mercedes innrømmet overfor What Car? at "A-klassefamilien" ville vokse utover den nye CLA-sedanen og den kommende GLA-SUV-en. Han gikk videre og presiserte at det ville dreie seg om en shooting brake-inspirert stasjonsvogn. Logisk nok, i og med at CLA er en sedan med kupé-fasong, akkurat som CLS.

Derimot avkreftet Wagener i samme intervju ryktene om at det vil komme en mer rendyrket sportsbil på samme plattform - vi får altså "greie oss" med A 45 AMG.

Aston Martin med Shooting Brake!

Prisgunstig?

CLA motoriseres med bensin-turbomotorer på mellom 122 og 365 hestekrefter.

Det kommer sannsynligvis også til å bli de tilgjengelige alternativene i Shooting Brake-varianten - muligens med unntak av CLA 180-varianten (122 hk). I så fall blir CLA 200 på 156 hester innstegsversjon. Hvis ikke, er det håp om å få se en shooting brake til under 400.000 kroner her i landet...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi forventer at CLA shooting brake vil bli avduket på bilutstillingen i Genève til våren.

Mer moderat påslag

Når det gjelder pris, vil den selvsagt bli dyrere enn CLA sedan, men forskjellen vil ikke, ifølge internkilder hos Mercedes, bli like stor som mellom Mercedes CLS og CLS Shooting Brake. Sistnevnte vil bli fjerde medlem av familien basert på den nye A-klasseplattformen og som tilbys med forhjuls- eller firehjulsdrift.

Prisgunstig Mercedes - med automat og 4x4

Det tredje medlemmet, da? Jo, det blir etter alle solemerker den kompakte SUV-en GLA, som vi håper å få se allerede på bilutstillingen i Frankfurt til høsten.

Les mer om Mercedes GLA her!