Her er lista Oslo-bilistene bør sjekke

Snøryddingen i hovedstaden er ferdig. Det kan bare bety én ting: Det er tid for vårrydding.

<B>FULL OVERSIKT:</B> Samferdselsetaten i Oslo har som vanlig utarbeidet en liste over hvilke området i Oslo som skal vårryddes. Den bør bilister i hovedstaden følge med på.
FULL OVERSIKT: Samferdselsetaten i Oslo har som vanlig utarbeidet en liste over hvilke området i Oslo som skal vårryddes. Den bør bilister i hovedstaden følge med på. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lang vinter nærmer seg slutten, og det betyr blant annet at snøryddingen av Oslos gater også snart er historie. Det betyr derimot ikke at faren for å miste noen tusenlapper i bøter og gebyrer er over for hovedstadsbilistene.

Parkerer du i offentlig gate, plikter du å sjekke eventuell endring av skiltingen i gaten en gang i døgnet.

Når snøen er borte er det nemlig på tide med vårryddingen, der småstein, grus, sand og annet avfall etter vinterens strørunder skal fjernes fra gatebildet.

Sjekk denne lista!

Denne vårryddingen er allerede i gang i Oslo, og Samferdelsesetaten har laget en nyttig liste over hvilke gater som skal ryddes når.

Den lista finner du her.

Varsel om midlertidig parkeringsforbud settes opp i forkant av rydding både om vinteren og våren, og har du ikke fjernet bilen innen fristen, risikerer du både tauing og bot.

I Oslo risikerer du parkeringsbot på 500 kroner, samt inntauingsgebyr på 2.090 kroner. Deretter påløper 180 kroner i døgnet i gebyr til du har hentet ut bilen igjen. Det blir fort sure penger om du for eksempel er bortreist en langhelg.

Bare veiledende

Det er viktig å merke seg at lista på Samferdselsetaten bare er veiledende, noe etaten understreker både ved hjelp av uthevet og kursivert skrift. Datoen for akkurat din(e) gate(r) kan derfor forandres når som helst, for eksempel på grunn "biler, snøfall, frost" og det etaten kaller "maskinelle forhold".

Endrede regler for tauing av biler fra i år

Ikke bare i Oslo

Snøryddingen i hovedstaden er igang, og du som parkerer her må følge med om du vil slippe bot og tauing. Foto: Per Ervland
Snøryddingen i hovedstaden er igang, og du som parkerer her må følge med om du vil slippe bot og tauing. Foto: Per Ervland Vis mer


Disse midlertidige reguleringene er det kommunene som vedtar å ta i bruk, og parkeringsforbudene kan være problematiske for bileiere som er bortreist i ryddeperioden.

I Drammen har kommunen i vinter anbefalt bileiere som gateparkerer å låne bort bilnøklene til noen som kan følge med og eventuelt flytte bilen for deg. Eventuelt bør du vurdere å få satt bilen på privat grunn eller i et parkeringshus.

Slik setter du opp varsling

Ved å bruke en varslingstjeneste som legger merke til forandringer på nettsider, kan du enkelt sette opp varslingsrutiner som gir beskjed per e-post når lista over vårrydding endres.

Slik gjør du:

  • Registrer deg på for eksempel WatchThatPage.com.
  • Velg "Your Pages" fra venstremenyen når du er logget inn
  • Kopier nettadressen som viser oversikten over vårrydding i din bydel fra Samferdselsetatens sider
  • Lim inn adressen i "Add page"-feltet på WatchThatPage.com, og velg "add"

Du vil nå automatisk få beskjed hver gang datoene for vårrydding endres.

Er du virkelig redd for bot bør du, som allerede nevnt, sjekke gata di hver dag de neste to månedene. Vårryddingen er allerede i gang, og vil pågå gjennom hele april og deler av mai. Ryddingen begynner i hovedsak klokka sju om morgenen, og avsluttes klokka 19.

Se de håpløse feilparkeringene