Her er kongens nye bil

Hva bør en konge med 25 års jubileum unne seg? Ny bil, så klart.

<b>TRE DØRER:</b> Som sin forgjenger har også den nye Audi A8 med registreringsnummer A-2 tre dører per side.   Foto: Privat/tipser
TRE DØRER: Som sin forgjenger har også den nye Audi A8 med registreringsnummer A-2 tre dører per side. Foto: Privat/tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen har i disse tider jubileum, og feirer sine 25 første år i øverste tronstol. Da må man kunne unne seg selv en liten påskjønnelse, så hvorfor ikke bytte bil?

Med registreringsnummer A-2 har kongeparet nå anskaffet seg en ny paradebil, som overleveres i disse dager.

Bilen er en Audi A8 i kraftig ombygget utgave. Den har blant annet fått én meter lenger akselavstand, noe som har gitt plass til enda et sett med dører. Den har med andre ord tre dører på hver side.

Av og til vises bilene til kongen frem for offentligheten

Som bildene viser, så har den nye bilen tre seterader i en løsning med 2+2+3 seter. I vårt forsøk på å finne mer informasjon om bilen var det ikke stort å hente.

EKSTRA LANG: Kongens nye bil er en meter lengre enn normalt.  Foto: Privat/tipser
EKSTRA LANG: Kongens nye bil er en meter lengre enn normalt. Foto: Privat/tipser Vis mer


- Jeg kan bekrefte at vi, sammen med Audi AG, har levert en Audi A8L Extended til det norske kongehuset, forteller Marius Tegneby, PR- og informasjonssjef i Audi, hos den norske importøren.

Vi har testet kortversjonen

Han henviser til det kongelige hoffet for ytterligere informasjon, men kan også avsløre at bilen har en 3,0 TFSI V6 under panseret, og quattro firehjulsdrift. Med 310 hestekrefter burde bilen ha nok krefter til å dra på den ekstra meteren i lengde.

Audien overtar registreringsnummer A-2, etter en Mercedes-Benz E-klasse som var forlenget 111 centimeter. E-klassen fikk de i 2012.

A-2 satt også på Kong Olavs Cadillac, som fortsatt går i Norge (Malvik), men på ordinære skilter.

FULL PAKKE: Bilen er utstyrt med alt tilgjengelig utstyr, og litt til.   Foto: Privat/tipser
FULL PAKKE: Bilen er utstyrt med alt tilgjengelig utstyr, og litt til. Foto: Privat/tipser Vis mer