Her er Kia Sportage, den fjerde

Her er de første bildene av Kias nye storselger.

<strong><b>SPORTSLIG SUV:</strong></b> Kia skal være det sportslige alternativet innad i familien. Det gjenspeiles i designen.  Foto: KIA
SPORTSLIG SUV: Kia skal være det sportslige alternativet innad i familien. Det gjenspeiles i designen. Foto: KIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny Kia Sportage ser dagens lys på den kommende bilutstillingen i Frankfurt i midten av september. Nå er de første bildene offentliggjort.

Det er den fjerde Sportage i rekken som nå vises, og skal komme på markedet som 2016-modell. Da den tredje og nåværende generasjonen ble lansert i 2010 ble det shoppinghysteri i Norge. ”Alle” skulle ha Kia Sportage, noe som resulterte i over et års ventetid, på det meste. Siden dengang har Sportage vært merkets mestselgende modell.

På det meste har det rullet ut over 1800 nye Sportage fra norske forhandlere årlig.

Dette er den aller første

Familielikheter

<strong><b>FAMILIETREKK:</strong></b> Bildene viser en bil som like gjerne kunne vært en oppblåst Kia Rio, men er den nye Sportage.  Foto: KIA
FAMILIETREKK: Bildene viser en bil som like gjerne kunne vært en oppblåst Kia Rio, men er den nye Sportage. Foto: KIA Vis mer


Designen på nye Sportage har nå hentet likheter fra de øvrige modellene i større grad enn før. Nå kan man knapt se forskjell på fronten på en Sportage sammenlignet med en Rio, på godt og vondt.

Hovedlyktene er dratt litt opp- og bakover, og grillen blir stående igjen litt ensom der nede, en grill som av Kia har fått klengenavnet ”tigernesen”.

Bilen er for øvrig designet i på Kias eget designsenter i Frankfurt.

Her er hovedkonkurrenten

Under panseret

Kia har foreløpig ikke sagt et ord om hva vi kan forvente under panseret, men når slektningen Hyundai Tucson nylig er lansert med to diesel og to bensinalternativer, så tør vi spå det samme her.

De mest spennende i Hyundai Tucson er en 1,6-liters turboladet bensinmotor på 177 hk og en 2-liters diesel som byr på 136 hk på det meste. Sistnevnte passer biltypen veldig godt, og jobber veldig fint sammen med konsernets nye 7-trinns dobbeltkløtsj automatkasse.

I likhet med Tucson vil antagelig Sportage også bli å få med masse utstyr, både nyttig og mindre nyttig utstyr.

Om Kia Sportage etteraper sin slektning, så må du regne med rundt 400.000 for en riktig utstyrt og motorisert bil med firehjulsdrift.

Vi har prøvekjørt slektningen, Tucson

<strong><b>NY HEKK:</strong></b> Smaken er som baken. Den høye skulderlinjen videreføres fra forgjengeren.    Foto: KIA
NY HEKK: Smaken er som baken. Den høye skulderlinjen videreføres fra forgjengeren. Foto: KIA Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer