Foto: Gemballa
Foto: GemballaVis mer

Her er Gemballa Tornado!

I anledning Top Marques i Monaco har Gemballa omsider vist frem sin tornado av en bil.

Tidlig i februar kunne vi annonsere at Gemballa ville lansere sin hittil råeste kreasjon basert på Porsche 957 - eller Cayenne, som de fleste kjenner den som. Navnet var allerede kjent: Tornado. Det lovte godt!

Nürburgring-mester

Nå er bilen på plass i sortimentet til Uwe Gemballa, av mange ansett som den mest seriøse og vellykkede Porsche-tuneren, og i hvertfall den av dem som har fått best rundetid på Nürburgrings nordsløyfe der Gemballa innehadde rekordtiden mellom 2001 og 2004.

Miljø? - tror ikke det.

Foto: Gemballa
Foto: Gemballa
Foto: Gemballa

Forrige gang vi skrev om denne ble det voldsom debatt hvor temaet var hvor lite miljøvennlig denne bilen er. Det kan like gjerne slås fast med det samme at det ikke er det en Gemballa dreier seg om, og uansett skal denne bilen ikke produseres i mer enn 50 eksemplarer. Akkurat her glemmer vi miljødebatten for en stakket stund - OK?


Voldsomme krefter

Hva mener du?

Flott kjerre, ikke sant? (Avsluttet)
Ja, flott!(58%) 948
Nei, sykt stygg!(27%) 432
Tja, avhenger av brillene...(15%) 245
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tornadoen vår er nemlig utstyrt med en biturbo-V8er som produserer 750 hestekrefter og mer enn 1.000 newtonmeter. Dette gjør at den blant annet kan holde følge med en Corvette C6 eller en Porsche 911 Carrera S PDK fra 0 til 100: 4,3 sekunder bruker den på øvelsen. Toppfarten oppgis til 300 kilometer i timen. Ikke verst for noe som i utgangspunktet er en SUV, selv om vi nok har problemer med å se denne forsere vanskelige hytteveier om vinteren. Ikke for det - bilen har høydejusterbart hjuloppheng og kan heves/senkes med så mye som syv centimeter. Hjuldimensjonene er voldsomme 335/25-22 rund baut - med andre ord har ikke denne "SUV"en noe utenfor plan asfaltvei å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks millioner

Så var det prisen da: 400.000 Euro bestilt fra Tyskland, eller cirka 3,5 millioner kroner. Hertil kommer norske avgifter; regn med en totalpris på omkring seks millioner. Men det er vel en grei pris for en så nydelig bil?

(Hva sier du? Ikke enig...? Stem ovenfor da, vel.)

Nedenfor er lenker til andre spektakulære Gemballa-kreasjoner.

Bilder av Gemballa Tornado - før-serie: Klikk her!

Bilder av Gemballa Mirage GT Black Magic: Klikk her!

Bilder av Gemballa GT 750 Aero: Klikk her!

Bilder av Gemballa GTR 800 Evo R: Klikk her!

Bilder av Gemballa Mirage GT Black Orange: Klikk her!

Bilder av Gemballa Tornado: Klikk her!

Bilder av Gemballa Avalanche GTR 650 Evo: Klikk her!

Det finnes også mange andre, og er du hektet kan du besøke Gemballas hjemmesider her..