Volkswagen lanserer sin nye elbil til høsten og vi har nøkkeldataene ogg de første bildene. E-up!, heter den. Foto: Volkswagen
Volkswagen lanserer sin nye elbil til høsten og vi har nøkkeldataene ogg de første bildene. E-up!, heter den. Foto: VolkswagenVis mer

Her er e-up!, ny elbil fra VW

De første bildene av Volkswagens første helt elektriske bilen er nå sluppet.

Som vi kunne annonsere i forbindelse med at VW up! ble vist for publikum i 2011 (og - ja, det skal skrives med liten u og utropstegn), kommer det en el-versjon av a-segmentbilen fra Volkswagen.

up! blir familie

Volkswagen e-up blir utstyrt med en elektromotor på 82 hk maksimalt og 54 hester kontinuerlig. Batteripakken har en kapasitet på 18 kWt. Maksimalt dreiemoment er oppgitt til 210 Nm. Dette skal gi bilen en toppfart på 135 kilometer i timen, mens 0-100 går unna på 14,0 sekunder.

VW XL-1 blir virkelighet!

Volkswagen lanserer omsider elbil i Norge og prisen er klar: 183.000 kroner starter nye VW e-up! på. Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagen lanserer sin nye elbil til høsten og vi har nøkkeldataene ogg de første bildene. E-up!, heter den. Foto: Volkswagen


TEST: VW up!

Nytt ladesystem

E-up! er den første bilen som lanseres med det nye ladestrukturen Combined Charging System CCS. Lithium-ion batteriene kan lades opp inntil 80 prosent på 30 minutter, og fulladet kan e-up!, ifølge de offisielle oppgavene fra fabrikken, kjøre inntil 150 kilometer mellom hver lading.

Elbil eller vanlig?

Rivstart

Volkswagen e-up! er utstyrt med en automatisk girkasse, og maksimalt moment - altså trekkraften - er ifølge VW tilgjengelig umiddelbart når man trykker på gasspedalen (som det er vanlig på en elbil). Man skal kunne kjenne igjen e-up på særegne setetrekk og tilleggsinstrumenter som blant annet viser ladenivået på batteriene. Utvendig kjennetegnes e-up! visuelt ved LED-kjørelys i støtfangeren foran.

- Priser er ikke klare, og vi vil presentere prisene i forbindelse med bilutstillingen i Frankfurt, sier direktør for VW-importøren, Ulf Tore Hekneby.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elbilen fredet i 8 år