Her er den sammenleggbare bilen

I videoen nedenfor kan du se den smarte løsningen koreanerne har klekket ut.

Armadillo-T er resultatet av et vitenskapelig prosjekt i Korea - der det er svært trangt om plassen i byene. Løsningen? En bil som nærmest kan brettes sammen for å få plass på en trang parkeringsplass! Foto: YouTube
Armadillo-T er resultatet av et vitenskapelig prosjekt i Korea - der det er svært trangt om plassen i byene. Løsningen? En bil som nærmest kan brettes sammen for å få plass på en trang parkeringsplass! Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den heter Armadillo-T og er oppkalt etter beltedyret mest kjent for sin bevegelige "panser-rustning".

Det er ingen ringere enn KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology), som har utviklet denne bybilen. Bilen har forøvrig plass til to, og kan altså foldes sammen for å få plass selv på de trangeste parkeringsplasser.

Merkelig fremtidsbil fra Toyota

En meter kortere

Ideen er rett og slett at ved å trykke på en knapp - eller fjernkontrollere via smarttelefonen - popper et par støttehjul ut rett foran en artikulasjon i bilens karosseri. Deretter folder bilen seg sammen ved at bakre del heves og glir over den fremre delen slik at bilens lengde forkortes betydelig - fra normallengden på 275 centimeter til bare 163 centimeter.

Resultatet er at den får plass nær sagt hvor som helst der det parkeres.

Her er neste generasjon av den flyvende bilen

Elbil

Det dreier seg naturligvis om en utpreget bybil, en eldrevet sådan. Den er utstyrt med elmotorer i hjulene (sammenfoldingen ville blitt vanskeliggjort med en motor inne i bilen), og har en litiumion-batteripakke med en kapasitet på 13,6 kWt.

Tross batteriene veier den bare drøyt 400 kilo i alt. Den har en toppfart på under 70 kilometer i timen og er dermed ikke beregnet på særlig kjøring utenfor byen. Rekkevidden etter bare ti minutter med lading er oppgitt til omtrent 100 kilometer.

Nedenfor kan du se hvordan det fungerer.

Se video:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer