Her er den nye SUVen fra Hyundai

Nå har vi fått bildet. Og vet litt mer.

Slik ser Tucson-etterfølgeren ix35 ut. Foto: Hyundai
Slik ser Tucson-etterfølgeren ix35 ut. Foto: Hyundai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hyundai benytter seg av en markedsføringsstrategi som brer stadig mer om seg forut for lanseringen av nye modeller. Nett-alderen medfører at nyhetenes levetid blir stadig kortere, så for å holde publikumsinteressen oppe slippes informasjon og bilder gradvis i form av små "drypp", såkalte teasere. Når det gjelder Tucson-etterfølgeren ix35 startet det med visningen av konseptet ixonic i mars, noe som ble oppfulgt av en noe outrert skisse som nylig ble sendt ut til pressen.

Men nå er bildet av den ferdige bilen altså offisielt.

Spenstigere Tucson-erstatter

I 2005 lanserte Hyundai sin konkurrent til Toyota RAV4, Tucson. Den delte plattform med personbilen Elantra og søstermodellen fra Kia, Sportage. Sammen med den noe større Santa Fe og den mer marginale og rustikke Terracan, har SUV-modellene hjulpet Hyundai til å oppnå den relativt gode fremgangen i markedet, spesielt i Europa.

Tucson har solgt bra

Slik ser Tucson-etterfølgeren ix35 ut. Foto: Hyundai
Slik ser Tucson-etterfølgeren ix35 ut. Foto: Hyundai
Slik ser Tucson-etterfølgeren ix35 ut. Foto: Hyundai
Slik ser Tucson-etterfølgeren ix35 ut. Foto: Hyundai
Slik ser Tucson-etterfølgeren ix35 ut. Foto: Hyundai
Slik så konseptet i Genève ut. Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg

Tucson hadde en god stund bra med suksess her i landet, særlig da den kunne tilbys med kombinasjonen diesel og automat - riktig nok ingen spreking, men etterspørselen var der. Da Hyundai introduserte en ny og kraftigere diesel forsvant automaten - og en god del kunder. Modellens karrière har vært relativt diskret den senere tiden - i første halvdel av 2009 har 69 eksemplarer blitt registrert. I Europa har salget av Tucson vært oppe i 62.000 eksemplarer i året.


Sprekere design

I Genève viste Hyundai et spenstig konsept, ixonic, som tydelig fortalte hva slags stil etterkommeren til Tucson ville få. Her nærmer vi oss en mer modernistisk og sporty tolkning av folke-SUVen, noe à la Ford Kuga.

Slik ble ix35

Det vi vet så langt er at Tucsons etterfølger ikke får navnet ixonic, men ix35. Vi vet også, takket være dette bildet, at bilen er mindre traust enn forgjengeren - faktisk ganske lik konseptet ixonic. Videre skal nykommeren være romsligere og mer praktisk. Drivlinjene vet vi imidlertid fortsatt lite om, bortsett fra at de skal være mer effektive og gi lavere forbruk og utslipp.

ix35 kommer til å utgjøre kjernen av merkets SUV-tilbud fra neste år av, sammen med syvseteren ix55, som ble vist ferdig i Genève, og også Santa Fe, som for sin del vil få en oppgradering både når det gjelder utseendet, drivlinje, styring og hjuloppheng.

Mer om alle disse nyhetene når vi får se dem i Frankfurt i september.

Syvseteren Hyundai ix55, som leveres med en 3.0 V6 dieselmotor med 240 hestekrefter Foto: Knut Moberg
Syvseteren Hyundai ix55, som leveres med en 3.0 V6 dieselmotor med 240 hestekrefter Foto: Knut Moberg Vis mer