<strong><b>DRØY:</strong></b> Lexus og Toyota er blant de som byr på de mest spennende linjene i 2016. Foto: LEXUS
DRØY: Lexus og Toyota er blant de som byr på de mest spennende linjene i 2016. Foto: LEXUS Vis mer

Her er bilåret 2016

Det kommer 160 nye og oppgraderte biler i 2016. Her er de mest spennende.

Publisert
Sist oppdatert

2016 blir et svært spennende år. Viktige storselgere byttes ut og nykommerne er fullstappede med teknologi som om få år blir toneangivende for mindre og billigere modeller senere.

Audi, BMW og Mercedes viser vei når det gjelder aktiv sikkerhet. Alle har de biler i dag som kan kjøre delvis førerløst, og den nye E-klasse tar i bruk web-kamera og kommunikasjon med andre biler for å forutse hendelser.

Her kan du lese mer om førerløse systemer

Telefonen blir også mer integrert i bilene fremover. De dyreste modellene blir klargjort for selvparkering og automatisk åpning og lukking via mobiltelefonen.

Flere hybrider

Utover året vil utvalget av hybridbiler øke stort i 2016. De ladbare får de største avgiftslettelsene, men siden slike biler er dyre og luksuriøse i andre land, har de fleste fokus på luksus og effekt. Det resulterer i at flere av dem ikke vil bli allemannseie her hjemme. Rene bensin- og dieselvarianter vil tape kraftig terreng hos bilmodeller som har andre ting å by på. Volkswagen regner med å selge mest av Passat GTE.

Sjekk vår oversikt over ladbare hybrider

Her er et utvalg av de nye bilene som kommer i 2016:

Jaguar F-Pace

April
For første gang skal Jaguar prøve seg på det vikige SUV-markedet. Der kan de fort lykkes. Designen er lett å like, og oser sportslighet. Vi vet lite om bilen ennå, men vi forventer å finne motorene fra de andre modellene. Det vil si alt fra 2.0 diesel fra 163 hester til V8 bensin på 5-liter med 550 hester. Jaguar lover klasseledende romslighet og luksus. Du blir møtt av klassisk luksus med mulighet for heldigital instrumentering og høyt teknikknivå.

<b>JAGUAR F-PACE</b>  Foto: JAGUAR
JAGUAR F-PACE Foto: JAGUAR Vis mer


Mercedes E-Klasse

Mars
Dagens E-klasse er den eldste i Mercedesprogrammet. Generasjon sju får større familielikhet med C- og S-klasse. Det blir en teknikkbombe. Strukturen gjør den teknikkspekkede bilen 100 kilo lettere til tross for mer utstyr enn noensinne. Blant annet 84 induviduelle LED-lys i fronten. Interiøret blir den svært lik S-klasse, dominert av to store skjermer. I den ene enden får du en toliter med hybrid. I den andre en E 63 AMG med motoren fra GT-S. Her får den imidlertid opp mot 600 hester. Kommunikasjon med andre biler gjør den mer autonom og mer forberedt på å unngå kollisjoner enn tidligere.

<b>MERCEDES E-KLASSE</b>  Foto: DAIMLER
MERCEDES E-KLASSE Foto: DAIMLER Vis mer


Volkswagen Tiguan

April
Storselgeren Tiguan har vært på markedet siden slutten av 2007 og erstattes av en linjelekker etterkommer. Klarer VW å levere biler, vil denne trone på salgsstatistikken. De største nyhetene er bedre passiv og aktiv sikkerhet, ladbar hybrid med solcellepanel og forbruk på 0,19 liter på mila, flere varianter med mulighet for å trekke opptil 2,5 tonn henger. Den blir også tilgjengelig i XL-utgave med 7 seter. Motorvariantene strekker seg fra 115-240 hestekrefter og bedre drivstofføkonomi.

<b>VOLKSWAGEN TIGUAN</b>  Foto: VOLKSWAGEN
VOLKSWAGEN TIGUAN Foto: VOLKSWAGEN Vis mer


Volvo S90

Juli
Volvo tar definitivt skrittet opp i premiumklassen med S90. Det innovative dashbordet og verdens beste seter blir hentet fra XC90 og flere detaljer skriker Mercedes og BMW. Den blir tilgjengelig med et antall tolitersmotorer, både diesel, bensin og hybridversjon. Det versjerer også rykter om en tresylindret hybridversjon. Sedan er uinteressant i Norge, men den kommende stasjonsvogna på samme lest blir en direkte konkurrent til etablerte BMW 5-serie og Mercedes E-klasse. Sedanen er forventet til Norge rett over sommeren. V90 er forventet å komme ikke lenge etter.

<b>VOLVO S90</b>  Foto: VOLVO
VOLVO S90 Foto: VOLVO Vis mer


Tesla Model X

Mars
Bilen er allerede lansert i USA. Til våren kommer den til Norge. Det meste kjenner vi igjen fra Model S. Vi kjenner igjen batteripakkene fra Model S 70, 85 og 90D og motorene er også de samme. Selv med høyere vekt vil dette bli en av de raskeste SUV-ene på veien. De omstridte måkevingedørene er elektrisk styrte. Det samme er andre seterad. Det forenkler adkomst til de to bakerste setene. Dashbordet vil også her domineres av en stor skjerm.

<b>TESLA MODEL X</b>  Foto: Reuters
TESLA MODEL X Foto: Reuters Vis mer


Toyota Prius

April
Fjerde generasjon Prius er nok en gang et designmessig hakeslepp med rekordlav luftmotstand. 1,8-literen har fått 40 prosent lavere friksjon og bilen skal oppføre seg sporstsligere takket være lettere ny programmering og letter batteripakke. Det er gjort grep for å få ned turtall under aksellerasjon. Bilen blir også utstyrt med flere sikkerhetssystemer.

<b>TOYOTA PRIUS</b>  Foto: TOYOTA
TOYOTA PRIUS Foto: TOYOTA Vis mer


BMW M2

Februar
Den aller første som bærer navnet M2 kan fort være en født klassisker. Den er på størresle med tidligere tiders M3 og er både tøff og praksisk med bakseter som kan brukes. En illsint turbomatet 3-liter som leverer 370 hester i front, manuell eller automatgir, og bakhjulstrekk kan ikke bli annet enn gøy når det kombineres med BMWs velkjente kjøreglede.

<b>BMW M2</b> Foto: BMW
BMW M2 Foto: BMW Vis mer


Skoda SUV

August
Skodas selgere bobler over av ekstase over en ny og større SUV. Foreløpig finnes ingen offisielle bilder av bilen, men se for deg nye Tiguan i designdrakt fra Octavia og Superb. Det blir motorer fra 1,4 bensin til 2,0 turbo og drift på både to og fire. Mest spennende er tilbud om sju seter.

<b>Skoda kommer med ny SUV</b> Foto: SKODA
Skoda kommer med ny SUV Foto: SKODA Vis mer


Kia Optima

Januar
Storbilen har vært solgt i Norge i halvannet år, men kommer med en helt ny fullspekket frisk modell allerede i januar. Sedanversjonen kommer først med 1,7 liters diesel (141 hk) og kun Exslusive utstyrsverjon. Den mangler ingenting og kommer både som ladbar hybrid og stasjonsvognog i august.

<b>KIA OPTIMA</b> Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
KIA OPTIMA Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer


Renault Megane

Februar
Golf-klassen har gjennomgått en utstyrsrevolusjon. Nye Megane er også fylt til randen med aktive sikkerhetssystem men skal skille seg fra mengden med fantastisk design og firehjulsstyring. To dieseler og en bensinmotor fra 110 til 130 hester sørger for fremdriften.

<b>RENAULT MEGANE</b> Foto: KNUT MOBERG
RENAULT MEGANE Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer