Her er Alfa Romeo 4C

Entusiastene har ventet lenge på en ny kjøremaskin fra Alfa Romeo. Er det denne de har ventet på?

Særlig hekken har klare hentydninger til storebror Alfa Romeo 8C Competizione. Foto: Alfa Romeo
Særlig hekken har klare hentydninger til storebror Alfa Romeo 8C Competizione. Foto: Alfa Romeo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt tilbake som i 2003 viste Alfa Romeo frem en nydelig bil med navnet 8C Competizione. Både navnet 8C og designen ga assosiasjoner til Alfa Romeos biler tilbake til årene før krigen. I 2007 satte Alfa Romeo bilen i produksjon, men dette var ikke en bil for flertallet. Dette var en bil for de få.

En konkurrent til Porsche Cayman?

En lillebror

I lengre tid har det derimot vært snakk om en mer folkelig utgave av 8C Competizione, og 4C er blitt nevnt. Her er den, og bilen skal ha sin debut for publikum på bilutstillingen i Geneve i begynnelsen av mars. Den har definitivt sitt formspråk fra 8C, og bilen skal være med på å introdusere Alfa Romeo for det amerikanske markedet.

Om den kommer til Norge? Vel, det gjenstår å se.

image: Her er Alfa Romeo 4C


4C, 4 sylindre

I motsetning til i 8C er det her ventet at det blir mye mer beskjedne motoralternativer. Firetallet er antatt synonymt med fire sylindre, og spekulasjonene går på at den får en 1,75-liters turbomotor, den samme som sitter i Giulietta i dag. Den leverer 232 hestekrefter på det meste. Denne skal hektes sammen med en dobbeltkløtsj-girkasse, og bilen kan bli riktig så morsom dersom den får et chassis som henger med.

Nettopp dette har vært et av ankepunktene på nyere generasjoner biler fra Fiat-konsernet, inkludert enkelte Alfa Romeo-modeller den senere tid.

Les mer om 8C Competizione

Ikke så rimelig

Det ryktes at Fiat i første omgang vil bruke 4C til å tease i oppstarten. Dens skjønnhet skal erte så mange som mulig, og bilen vil kun være tilgjengelig i utvalgte butikker og markeder. Med denne tilnærmingen er det heller ikke sikkert bilen vil bli den rimelige varianten vi hadde håpet på. Det får vi først vite når de første bilene triller ut av fabrikken mot slutten av året, men 4C er satt på kalenderen som en 2014-modell.

Verken teknisk eller avgiftsmessig er det noe som tilsier at denne skal bli dyrere enn Giulietta, men Alfa Romeo har nok andre planer.

Her er 8C som Spider

Se flere bilder av 4C:

Særlig hekken har klare hentydninger til storebror Alfa Romeo 8C Competizione. Foto: Alfa Romeo


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!