Her er 911 GT3

GT3 er modellen som Porsche forsøker å lage så lett som mulig, og hvor luksus og komfort må vike plass for bøtteseter og et knallhardt understell.

Foto: "Roansa". Vis mer

Her er 911 GT3

  1. Store bilder
Foto: "Roansa". Vis mer


Foreløpig eksisterer det veldig lite informasjon og denne bilen, men at den eksisterer er svært reelt. Allerede i mars i fjor hadde vi bilder av bilen på vintertest, men dessverre ingen bilder forfra. Det har vi nå.

Lett og rask

Vi har fått bekreftet at dette er GT3. Den høye vingen og de sentermonterte eksosrørene er de beste kjennemerkene så langt. GT3 er også lav og har sin egen styling. Denne bilen har heller ikke turbo. Det kan man se på bakskjermene som ikke har de store luftinntakene som 911 Trubo vil få. Hvis man blar igjennom alle bildene får man også med seg litt detaljer på bilen. Det har tydeligvis vært et tema å spare vekt. Se på setene, kun polstrede "skåler". Denne bilen har også keramiske bremser. Det ser man på de gule bremsekaliperne. Det er uvisst hvilke elektroniske hjelpemidler denne bilen får. Det er mulig den ikke får PSM (Porsches svar på ESP) for eksempel.

Det er ikke kjent hvilken motor som kommer i GT3, men det er helt sikkert at det blir en sekssylindret boksermotor. Den kan få både 3,6- og 3,8-liters slagvolum, og det vil bli en effektøkning i forhold til Carrera og Carrera S. Det snakkes om rundt 400 hestekrefter. 0 til 100 burde dermed ligge mellom 4 og 4,5 sekunder.

Det vil drøye før denne bilen kommer på markedet. På førstkommende bilutstilling i Geneve til våren skal Porsche vise 911 Turbo. GT3 vil dermed antagelig ikke dukke opp før til høsten.

Store bilder av de to bilene finner du her.

Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder