Du vil vel ikke begynne helgen med dette? Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
Du vil vel ikke begynne helgen med dette? Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMMEVis mer

Her blir det kø i dag

Pinsehelg betyr mye trafikk.

Endelig er den etterlengtede pinsehelgen her, og i store deler av landet er det meldt sol på skyfri himmel og sommertemperaturer. Da kan du forvente at du nok ikke er den eneste som setter deg i bilen og setter snuta mot hytta eller andre steder der du kan nyte total avslapping de neste tre dagene.

Starter nå

Allerede på ettermiddagen i dag, kan det være stillestående køer på de mest sentrale delene av Østlandet. Særlig nedover mot Sørlandet vil biltettheten være høy.

Reiser du sørover fra Oslo, kan køen begynne allerede etter Tønsberg. I følge NRK er det mellom Sandefjord og Larvik det er ventet størst utfordringer i trafikken.

Også på flere strekninger av E18 i Telemark er det muligheter for køer.

- Vi har patruljer spredt ute på de mest strategiske stedene i begge fylkene, sier distriktsleder Tor Egil Syvertsen i Utrykningspolitiet til NRK.

- Vår oppgave er å sørge for flyt i trafikken, blant annet ved å være raskt på plass om noe skjer. Det er også viktig å luke ut trafikkanter som ikke klarer å forholde seg til trafikkbildet og trafikkreglene og kjører aggressivt, sier han.

- Ta omveier eller kjør sent

I fjor sommer snakket DinSide med de trafikkerfarne godssjåførene, som kunne fortelle at det er E18 mellom Sørlandet og Oslo, samt E6 mot Gudbrandsdalen som er mest trafikkert om sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De som skal til Sørlandet fra Oslo-området, anbefales derfor å ta gamle E18 istedet for hovedveien. Et annet råd er også å kjøre via Hokksund og Lågendalen dersom det er mye kø etter Drammen.

Et annet alternativ fra Drammen, er å kjøre om Vestfossen i Øvre Eiker istedet for direkte til Tønsberg. Du kjører da forbi Ekeren, Hoff og sørover.

Skal du til Larvik eller videre sørover, unngår du den store flaskehalsen mellom Sandefjord og Larvik ved å kjøre Lågendalen i stedet for rett sørover fra fra Drammen.

Men aller smartest er nok å kjøre etter kl. 19, sier Vegsentralen når DinSide ringte og ba om råd. I følge Veisentrealen starter køen fra byen allerede ved 13-tiden, mens etter klokken 19 vil det være ganske køfritt.