<B>GAMMEL KJENNING?</B> Ja, i det minste delvis. De som synes de ser noe av en viss Lotus-bil her er ikke helt på jordet.
GAMMEL KJENNING? Ja, i det minste delvis. De som synes de ser noe av en viss Lotus-bil her er ikke helt på jordet.Vis mer

Hennessey Venom GT skal gjøre litt vondt

Et giftig navn på en giftig bil. Her går det unna.

Slangebitt er vanligvis ikke noe gjennomsnittsmennesket frivillig oppsøker, men det er utrolig hva en motor med grusomme krefter og en brutal prislapp kan gjøre for nysgjerrigheten.

Hennessey Venom GT er ikke helt det samme som å bli bitt av en kobraslange, men det er en grunn til at navnet - Venom (gift, slangegift) - legger seg tett opptil en av krypdyrrikets mest skremmende arter.

Første eksemplar til FAE

Den såkalte superbilen produseres i det legendariske Silverstone-området i England, og første eksemplar har for lengst forlatt samlebåndet og endt opp hos en av de mange anonyme milliardærene tilhørende De forente arabiske emirater (FAE).

Det er amerikaneren John Hennessey som står bak prosjektet, en omdiskutert mann som har gjort karriere av å bygge om biler sendt ham av kunder til det ugjenkjennelige.

Venom GT er en underlig blanding av Lotus Elise og en massiv Chevrolet LS V8-motor, selv om Hennessey hevder det meste av original-Elise er borte, med unntak av gjenbrukte dører, frontrute, gulv, tak, dashboard og diverse interiørelementer. Ellers er Venom GT bygget fra grunnen av.

GAMMEL KJENNING? Ja, i det minste delvis. De som synes de ser noe av en viss Lotus-bil her er ikke helt på jordet.
TIDLIG SERIENUMMER: Første eksemplar av 2011-utgaven av Venom GT er for lengst solgt.Over tusentallet

Grunnen til at vi kaller motoren massiv er enkel: Den oppgis å yte så mye som 1030 hestekrefter ved 6500 omdreininger, med et dreiemoment på nesten 1320nm ved 4200 omdreininger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En sekstrinns girkasse bidrar til å løfte Venom GT til toppfarten på hele 420 km/t, men fortvil ikke - du behøver ikke gire for å få glede av bilen. Førstegiret tåler nesten 110 km/t før du bør skifte gir, noe som kan ta deg fra 0-100 på usle 2.9 sekunder.

TIDLIG SERIENUMMER: Første eksemplar av 2011-utgaven av Venom GT er for lengst solgt.
TIDLIG SERIENUMMER: Første eksemplar av 2011-utgaven av Venom GT er for lengst solgt. Vis mer


Venom GT gjør forøvrig 0-200 på sju sekunder, mens det skal være mulig å ta den fra 0-300 på 14.9 sekunder. En matchvekt på 1218 kilo (full tank) bidrar godt til slike resultater.

Pris som får voksne menn til å gråte

Ifølge nettsidene til Hennessey er dette en guttedrøm som går i oppfyllelse for John Hennessey selv, og vi antar mange av våre lesere vil ansett det som en oppfyllelse av deres guttedrøm hvis de fikk lov å eie et eksemplar.

Det kan de fleste bare glemme.

Prisen fra fabrikk ligger på pene, runde 1.000.000 dollar, eller rundt 6.2 millioner norske kroner, men det er altså før noe som likner på norsk moms og andre avgifter er lagt til prisen.