Hemmeligheten som brast

Som så mange andre produsenter har Lexus måttet kaste inn håndklet i kamp mot Internett-lekkasjer.

Her forleden viste vi en ny Lexus, hybriden Lexus HS250h, som amerikanerne fikk oppdage nå i sommer. Designen var ikke akkurat det mest harmoniske og dynamiske man kan tenke seg. Men forut for Franfurt-utstillingen offentliggjorde de en såkalt "teaser", et bilde av en ny bil som viste en del av bilen skrått bakfra - de av dere som følger med her kunne se den tidligere i uken. Så lekket bildene av hele bilen ut på nettet - og her er de.

Lexus Finesse

Og her er beviset på at Lexus kan designe spenstige saker (ikke for det, IS-serien synes vi er riktig vellykket i så måte). Nå er dette en konseptbil, men at den foranlediger en konkurrent til blant andre BMW 1-serie, den aldrende Audi A3 samt Volvo C30 som nettopp er blitt oppgradert, er det liten tvil om. LF anvendes som prefiks for konseptbiler og står for "Lexus Finesse". Dette er en designretning som ble innviet for snart fem år siden men som bare delvis er innført i produksjonen (IS 250 var den første og dagens GS og LS inneholder elementer av den).

Hva vil publikum synes?

Det vi ser er en femdørs kompaktbil som vil utgjøre et første innsteg i dette segmentet for Lexus. Høyst sannsynlig vil den, når det gjelder drivlinje, skilte med en hybridløsning som vil skille den fra konkurrentene. Designen vi ser her og som publikum vil kunne studere på Lexus-standen i Frankfurt om en uke, er ganske dristig og, som det ofte er tilfelle med slike konsepter, er beregnet til å skulle teste ut publikums reaksjoner før produksjonsbilens endelige utseende ferdigstilles.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Lexus


Hva synes du?

Mens vi venter på det, og for dere som ikke får anledning til å se den i virkeligheten, gir disse bildene en god pekepinn. For vår del håper vi Lexus følger opp, men dere kan gjerne være uenige.

For dristig?

Hva dynes du? (Avsluttet)
Nydelig(49%) 520
Spennende(33%) 352
Ikke verst(11%) 111
Fæl(7%) 69
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.