Helt Texas fra Polen

Østeuropeiske båter forsetter sin invasjon av norskekysten. Nå kan du kjøpe polsk jolle eller skjærgårdsjeep. Til ned mot halvparten av hjemmelige båtbyggeres forlangende.

Helt Texas fra Polen
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
TEXAS 430: Skjærgårdsjeep med trimaranskrog. Pris? 28.500 kroner
TEXAS 430: Skjærgårdsjeep med trimaranskrog. Pris? 28.500 kroner Vis mer
FISKESTANGHOLDER: Texas 320 byr fiskeren på en smule luksus
FISKESTANGHOLDER: Texas 320 byr fiskeren på en smule luksus Vis mer

Texas har den polske produsenten døpt flåten sin. Og hvorfor ikke. Når norske båtbyggere kaller båtene sine for Lasse og Tobias, eller Ibiza for den saks skyld, må vi innrømme polakkenes rett til å oppkalle sine avkom etter en amerikansk delstat med frynsete rykte.

Texas´ far, Darek, er ikke helt ubetydelig innen polsk båtbygging. I 15 år har polakkene fra innlandsbyen Augustow støpt sine skrog. Med en arbeidsstokk på rundt 40 sjeler produserer verftet fritidsbåter for, blant annet, Tyskland. Og nå også for Norge.

Skjærgårdsjeep og joller

Blant Texasbåtene som har funnet veien til Norge finner vi seks joller og en skjærgårdsjeep – alle selvlensende og CE-merket. Jollene strekker seg fra 270 til 440 centimeter på kjølen. Skjærgårdsjeepen Texas 430 er, som navnet mer enn antyder, 430 centimeter lang.

Et tørt bekjentskap

DinSide har ennå ikke testet en Texasbåt i dens rette element – sjøen. Vi har imidlertid besiktiget polakkene med et betonggulv under dørken. Derfor kan vi fastslå at polakkene ikke virket mindre solide enn vesteuropeiske farkoster. Og de utmerket seg med spennende praktiske detaljer. Et eksempel er utfyllingskassen forut på Texas 360: Med et håndgrep rigget vi opp en solseng i baugen.

Også finishen var en gledelig overraskelse. For østeuropeisk estetikk er, diplomatisk sagt, noe annerledes enn vår hjemmelige. Texasflåten er derimot ingen torn i øyet. De ser ut som enkle småbåter, verken mer eller mindre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer informasjon om de forskjellige båtene finner du ved å bla deg gjennom lenkene under bildet.

Billig

Om Texaslogoen vil bli et vanlig syn i norske farvann gjenstår å se. Men polakkene har en joker på hånden, prisen. Prislisten er gjennomgående hyggelig lesning, blant annet utstilles skjærgårdsjeepen Texas 430 med en prislapp på 28.500 kroner - putesett og solseng inkludert. Mer kjente konkurrenter som Askeladden og Yamarin tar nesten det dobbelte for en tilsvarende båt. Også jollene holder seg prismessig godt under det våre hjemmelige konkurrenter kan skilte med.

Klar, ferdig, rodeo

Den norske importøren av Texas prøver til en hver tid å ha alle modellene på lager. Hvis det skulle være utsolgt må du påregne en leveringstid på to til tre uker før det er duket for din første rodeo i bølgene. Med polsk båt.

Importør:

Just Motor


Adresse: Storgata 117, 3182 Horten


Telefon: 33 07 41 71